De Cristian Anton,

Întrebat dacă va comunica populației o posibilă confirmare de coronavirus, Horațiu Moldovan a spus că acest lucru va fi comunicat „pur și simplu, în primul rând pe site-ul Ministerului Sănătății”.

„Sigur că da (va fi isterie – n.r.), tocmai mesajul asta trebuie să îl dăm toți, să domolim acest fenomen pentru că nu are o baza obiectivă și este contraproductiv.

Desigur, dacă vom avea coronavirus, îl vom interna la Boli Infecțioase, depinde de locul unde este, îl vom testa și îl vom îngriji.

Și vom comunica acest lucru pe site-urile oficiale, în primul rând site-ul Ministerului Sănătății, al Institutului Național de Sănătate Publică, unde este și Comisia de Boli Transmisibile, condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Toată lumea va ști acest lucru”, a spus Moldovan.

”Sunt puțini, asta e o problemă”

Întrebat în continuare cum se asigură autoritățile că sunt respectate măsurile de auto-izolare la domiciliu și de carantină, Horațiu Moldovan a spus că acest demers este atributul DSP-urilor.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

„Avem în teritoriu direcții de sănătate publică care au medici epidemiologi și au inspecție sanitară care au sarcina să verifice acest lucru.

Într-adevăr ei sunt puțini, asta este o problemă, este motivul pentru care s-a luat decizia detașării unor doctori epidemiologi, de la celelalte direcții de sănătate publică din județele din centru țării care nu se confruntă cu apariția de călători expuși la risc, în zonale de frontieră”, a mai spus Moldovan.

Citeşte şi:

12 persoane care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, puse în izolare la domiciliu, iar probele trimise la analize

Comisia de Sănătate din Senat a modificat ordonanța lui Costache, prin care a implicat privații în banii Sănătății

FOTO | Cozi la supermarketuri, de teama coronavirusului: „Ca de Crăciun, Paște sau 1 Mai a fost”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative