Mergi direct la conținut »
BIOGRAFIE/ Cine este Marius-Constantin Budăi, ministrul propus la Ministerul Muncii
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > BIOGRAFIE/ Cine este Marius-Constantin Budăi, ministrul propus la Ministerul Muncii

BIOGRAFIE/ Cine este Marius-Constantin Budăi, ministrul propus la Ministerul Muncii

Deputatul Marius-Constantin Budăi, ministrul propus la Ministerul Muncii, este preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor. Budăi este de profesie economist și a lucrat printre altele, în administrație, în zona de asistență socială și pensii. Este la primul mandat în Parlament.

De Valentina Postelnicu,

A avut 99 de intervenţii în plenul Camerei Deputaţilor, 61 de declaraţii politice şi 58 de propuneri legislative, din care opt au fost promulgate. A depus 65 de întrebări şi interpelări şi a votat o moţiune, împotriva propriului Guvern, condus de Sorin Grindeanu.

A fost director executiv la  Casa Naţională de Pensii Publice – Casa Judeţeană de Pensii Botoşani, Calea Naţională nr. 85, în perioada 2013-2016, iar înainte, şef serviciu achiziţii publice, administrativ, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani.

La experienţă profsională, acesta menţionează „organizarea contabilităţii la societăţile comerciale, redactare şi implementare proiecte fonduri structurale şi de coeziune europene şi Banca Mondială, consultanţă în domeniul achiziţiilor publice”.

Este economist, finalizând Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Finanţe şi Bănci (Bucureşti) – Program de studii universitare în specializarea – Finanţe şi Bănci şi Contabilitatea publică; Auditul public intern; Elemente ale gestionării bazelor de date în managementul administraţiei publice; Management; Finanţe şi bănci.

Are şi un  master în Managementul financiar-contabil al administraţiei publice.

Primăria Capitalei a modificat proiectul Oxigen: Toate mașinile sub Euro 5 vor plăti taxa de București
Recomandări

Primăria Capitalei a modificat proiectul Oxigen: Toate mașinile sub Euro 5 vor plăti taxa de București

El mai spune că are următoarele calităţi: creativitate şi spirit de iniţiativă, capacitate de analiză, sinteză şi decizie, gestionarea eficientă a resurselor umane şi financiare, capacitate de organizare, conducere şi control, asumarea responsabilităţii, abilităţi de comunicare, organizat, meticulos şi atent la detalii, capabil să prestez muncă în echipă, apt de a acumula noi cunoştinţe, uşurinţă în calcul şi în utilizarea calculatorului.

Potrivit ultimei declarații de avere, Marius-Constantin Budăi are un teren de 464 metri pătrați, achiziționat împreună cu soția sa anul trecut, prin Prima casă, pe care se află și o clădire de 174 metri pătrați. Creditul Prima casă este în valoare de 302.470 lei, fiind scadent în 2038. Mai deține un apartament, moștenire, în valoare de 149.820 lei. De asemenea, are economii de 10.798 lei într-un cont în moneda națională și un credit de 87.700 lei, scadent în 2020. Anul trecut, a avut venituri de 87.324 lei ca deputat. Soția sa deține trei mașini – o Dacie 1310 din 1996, un BMW X3 din 2004 și un Renault Megane din 2004

În 9 ani n-am reușit să terminăm o autostradă de 99 de kilometri. Drum blocat în licitații, crăpături, lilieci și morți
Recomandări

În 9 ani n-am reușit să terminăm o autostradă de 99 de kilometri. Drum blocat în licitații, crăpături, lilieci și morți

Social-democraţii s-au reunit, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, şi au votat prima remaniere a Guvernului Dăncilă. 7 miniştri pleacă din Guvern, în urma deciziei partidului, cel mai important fiind Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, unul dintre „puciştii” care i s-au opus liderului Liviu Dragnea, şi care pierde şi funcţia de vicepremier. O altă mişcare interesantă este mutarea ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de la Ministerul Muncii la Ministerul Transporturilor. Trei foşti miniştri din Guvernul Grindeanu, primul Guvern PSD după alegerile parlamentare din 2016, revin în Executiv: Ilan Laufer, Beniamin Leş şi Alexandru Petrescu.


Citeşte şi: EXCLUSIV/ Face legea-n două locuri! Numărul doi din sindicatul Metrorex e reprezentantul PSD în companiile municipale înființate de Gabriela Firea

Close
Închide
  Close