MENIU CAUTĂ

UPDATE / Tudorel Toader nu desemnează niciun candidat pentru șefia DNA. Procedura va fi reluată

Distribuie

Ministerul Justiției urma să anunțe vineri, în jurul orei 12, cine este propus pentru funcția de procuror-șef al DNA. În cursă s-au înscris patru candidați care au susținut ieri interviul.

UPDATE 12.00: Ministrul Justiției a anunțat pe site-ul instituției pe care o conduce că nu face nicio propunere privind șefia DNA. Astfel, procedura va fi reluată. 


„La orele 12:00 sper că vom finaliza și vă vom prezenta rezultatele. Interviurile s-au desfășurat conform procedurii (…) Este posibil să desemnăm un candidat, după cum este posibil să nu desemnăm un candidat. Asta nu e o opțiunea a mea”, a declarat Tudorel Toader vineri dimineață.

Cei patru candidați înscriși în cursă pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție sunt Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror şef serviciu în structura centrală a DNA. Aceștia au susţinut joi interviul la sediul Ministerului Justiţiei.

Fiecare candidat a avut alocat un timp de aproape o oră și jumătate pentru interviu – 30 de minute pentru susținerea proiectului de management și o oră pentru a răspunde la întrebări, notează Agerpres.ro.

Marți, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că e posibil ca unul dintre cei patru candidați să fie desemnat pentru șefia DNA, însă, în același timp, e posibil ca niciunul dintre ei să nu fie propus. În această situație, este reluată procedura.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

„Propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere”, preciza MJ la anunţarea începerii selecţiei pentru şefia DNA.


Citește și CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/Un zâmbet mai puternic decât moartea. Lecția Zorba sau bunicul care și-a smuls nepotul din ghearele flăcărilor și-a fugit cu el în mare


 

Citește mai multe despre DNA - Direcția Națională Anticorupție și ministerul justitiei pe Libertatea.

Comentarii