Mergi direct la conținut »
Cine sunt militarii care au murit în accidentul din Argeș. Doi dintre ei au fost în misiuni în Afganistan
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cine sunt militarii care au murit în accidentul din Argeș. Doi dintre ei au fost în misiuni în Afganistan

Cine sunt militarii care au murit în accidentul din Argeș. Doi dintre ei au fost în misiuni în Afganistan

Ministerul Apărării Naționale a anunțat vineri dimineață cine sunt militarii care au murit în accidentul din Argeș. Este vorba despre trei militari, de 38, 32 și 40 de ani, iar doi dintre aceștia participaseră la misiuni în Afganistan. 

Un accident cumplit a avut loc joi seară, în Dâmbovicioara, județul Argeș. Un camion cu militari a căzut într-o prăpastie, iar trei persoane și-au pierdut viața: putonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader

Cine sunt militarii care au murit în accidentul din Argeș

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

Răniții sunt în stare stabilă

Cei trei militari care au murit în accidentul din Dâmbovicioara vor fi comemorați vineri, la ora 8:30, în unitățile militare din țară.

Ceilalți militari aflați în camion, care au fost răniți în accident, sunt în stare stabilă și sunt internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București, transmite MApN.

FOTO: Facebook MApN


Citește și: Dezvăluirile tânărului care l-a înregistrat pe preotul Pomohaci în timp ce îi făcea avansuri. „A încercat să mă atingă…”

 

Close
Închide
  Close