FOTO: digi24.ro

UPDATE ora 11:30. Starea celor șase militari spitalizați în urma accidentului este stabilă, a declarat directorul adjunct al Spitalului Militar, Mariana Jinga. Potrivit acesteia, militarii nu prezintă leziuni care să le pună în pericol viața, iar dintre aceștia, unul singur are nevoie de operație.

„Unul singur a necesitat operaţie, ceilalţi nu au avut nevoie. Un pacient este internat la ordtopedie cu fracturi de oase lungi şi în această dimineaţă s-a intervenit chirurgical . Deja intervenţia s-a terminat şi pacientul este în stare bună. Intervenţia a decurs în condiţii foarte bune”, a precizat Mariana Jinga, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat MApN, toţi militarii internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” erau echilibraţi hemodinamic şi respirator, cu medicaţie antialgică, conştienţi şi cooperanţi.

„În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate până în prezent, diagnosticele sunt următoarele:

Ad placeholder
Sindromul inflamator multisistemic. Ce spune medicul Mihai Craiu despre starea copilului de 8 ani cu COVID, internat la Terapie Intensivă, la care au apărut complicații
Recomandări
Sindromul inflamator multisistemic. Ce spune medicul Mihai Craiu despre starea copilului de 8 ani cu COVID, internat la Terapie Intensivă, la care au apărut complicații

– pacient cu politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor; contuzie torace cu fracturi sternale fără deplasare; traumatism vertebral toraco-lombar cu fracturi tasare T 11, T 12, fără semne neurologice, internat în Secţia Clinică Chirurgie Toracică;

– pacient cu politraumatism prin accident rutier; contuzie toracică uşoară, traumatism vertebral cervico-toracic C7, C1, contuzie abdominală, contuzie minoră genunchi drept, internat în Secţia Neurochirurgie; pacient cu politraumatism prin accident rutier; contuzie severă toracică cu fracturi costale C2, C3, C4, C5 stânga şi C10 dreapta, cu revărsat pleural bilateral, traumatism vertebral lombar, cu fractură apofize transverse L2, L3 şi L4 deapta şi L1 stânga, fără semne neurologice, contuzie abdominală minoră, internat în Secţia Neurochirurgie;

– pacient cu politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor nivel I; traumatism sternal minor; fracturi arcuri costale C3 anterior şi C4 posterior; fractură luxaţie de pumn stâng cu fractură epifiză distal radius şi stiloidă ulnară cu deplasare, fractură maleolă tibială stângă, cu deplasare, plagă înţepată faţă anterioară 1/3 medie gambă dreaptă, plăgi escoriate prespinale gambă dreaptă. Pacientul este internat la Ortopedie-Traumatologie şi este pregătit în vederea realizării, în cursul dimineţii, a intervenţiei chirurgicale de reducere sângerând, fixare internă gleznă dreaptă, reducere deschisă a luxaţiei radio-carpiană şi fixare internă a epifizei distal de radius, cu posibilitatea montării unui fixator extern, în funcţie de câmpul operator;

Ad placeholder
Rise Project: Cum îl ajuta Clanul Sportivilor pe Mihai Mitrache zis Câine să intervină pe lângă funcționarii corupți din Primăria Sectorului 4
Recomandări
Rise Project: Cum îl ajuta Clanul Sportivilor pe Mihai Mitrache zis Câine să intervină pe lângă funcționarii corupți din Primăria Sectorului 4

– pacient cu politraumatism prin accident rutier; traumatism craniocerebral minor; traumatism vertebral cervical C2, contuzie genunchi drept, contuzie minoră toraco-abdominală, internat în Secţia Neurochirurgie;

– pacient cu politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor; contuzie toraco-pulmonară cu fractură de stern; contuzie minoră abdominală; policontuzii genunchi bilateral, internat în Secţia Clinică Chirurgie Toracică”, se arată în comunicatul transmis vineri AGERPRES.

Ad placeholder
Cum s-a pierdut corpul preotului Ioan Panusciac la morga din Carei. L-a înmormântat altă familie, din greșeală. Managerul spitalului: ”Prezentăm scuze”
Recomandări
Cum s-a pierdut corpul preotului Ioan Panusciac la morga din Carei. L-a înmormântat altă familie, din greșeală. Managerul spitalului: ”Prezentăm scuze”

În ceea ce-i priveşte pe cei doi militari transportaţi la la Spitalul Militar de Urgenţă ‘Regina Maria’ din Braşov, MApN informează că starea acestora este favorabilă.

„Cel de-al nouălea militar rănit în acest accident a fost transportat de la locul accidentului la Spitalul Militar de Urgenţă ‘Dr. Ion Jianu’ din Piteşti. Pacientul este în stare stabilă şi se află în afara oricărui pericol”, au mai precizat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

UPDATE ora 9:52. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor militarilor morţi în accidentul rutier din judeţul Argeş şi însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi, a anunțat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă. „Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieţii celor trei militari, vânători de munte, care participau la activităţi de pregătire profesională şi pentru rănirea altor nouă, într-un accident de circulaţie din judeţul Argeş”, a afirmat Iohannis.

Ad placeholder

UPDATE ora 9:26. Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis un dosar penal în cazul accidentului de joi seară.

Trei militari morți în accidentul de camion din Argeș

UPDATE 30 iunie ora 7:05. S-a confirmat decesul a trei militari, în vârstă de 32, 38 și 40 de ani. Conform MApN, cei trei sunt plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader (Vezi AICI cine sunt militarii care au murit în accident)

Astăzi, la ora 8:30, cei trei vor fi comemorați în unităţile militare din ţară.

Ad placeholder

Doi dintre militarii care au decedat au participat la misiuni în Afganistan.

Ceilalți militari aflați în camion, care au fost răniți în accident, sunt în stare stabilă și sunt internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București, transmite MApN.

UPDATE ora 00:40. DN73 este complet blocat, iar traficul este redirecţionat.


UPDATE ora 00:30. Ceilalţi doi militari rămaşi încarceraţi în camionul răsturnat într-o prăpastie din judeţul Argeş au fost declaraţi decedaţi, potrivit ultimelor informații venite de la ISU Argeș. Prin urmare, trei militari și-ar fi pierdut viața în urma accidentului.

Ad placeholder

Inițial s-a confirmat decesul unei singure persoane, însă și ceilalți doi militari rămași încarcerați în camionul răsturnat au fost declarați decedați, potrivit Realitatea TV.


UPDATE ora 00:00. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, că şase din cele şapte victime aflate în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş au ajuns la Câpulung şi urmează să ajungă şi a şaptea.

De asemenea, a mai spus ministrul, doi militari răniţi uşor au ajuns la Braşov.

„Ultima informaţie pe care o am este că şase din cele şapte victime au ajuns la spitalul din Câmpulung. Şapte merg la Câmpulung, şase au ajuns deja. Sunt conştienţi, cu politraumatisme şi sunt stabili. Au ajuns doi la Braşov, sunt uşor răniţi”, a declarat pentru Agerpres ministrul Sănătăţii.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, doi militari răniţi sunt transportaţi către Spitalul Militar din Braşov.

Ad placeholder

”Este vorba despre două persoane în vârstă de 33, respectiv 34 ani. Sunt conştiente, au suferit traumatisme la membre şi la umăr”, a declarat Ciprian Sfreja.


UPDATE ora 23:50. Marius Paşcu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, a declarat la Digi 24 că serviciul UPU ţine legătura cu medicii de la Spitalul din Câmpulung unde au fost aduse victimele, în primă fază, urmând ca, în funcţie de starea de sănătate, să se decidă transferul la SJ Argeş sau la Spitalul Militar Argeş.

La Câmpulung au fost aduse șapte victime. Primii doi pacienţi evaluaţi au politraumatisme, dar sunt conştienţi.


UPDATE ora 23:45. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat pentru Mediafax, că un militar a murit în urma accidentului, informație confirmată și de premierul Mihai Tudose. Potrivit ministrului, alte două victime sunt încarcerate.

„Două victime sunt încarcerate, posibil decedate, încă nu se ştie pentru că nu au reuşit să îi scoată. Mai există un deces găsit la faţa locului. Şapte victime sunt în drum către spitalul din Câmpulung şi doi în drum spre Braşov. În situaţia în care va fi necesar, vor fi transferaţi la Bucureşti”, a declarat Florian Bodog.

Ad placeholder

UPDATE ora 23:30. Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii accidentului.

 Totodată, ministrul Carmen Dan a confirmat decesul unei persoane.

UPDATE ora 23:25. Secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că o persoană și-a pierdut viața în accident.

Răniții sunt transportați la Brașov și Câmpulung.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat pentru Mediafax că în camionul căzul în râpă se aflau 18 militari. Şase dintre aceştia au fost scoşi din maşină, iar patru sunt inconştienţi.

„Este vorba despre 18 militari care aparţineau unităţii Vânători de munte Câmpulung Muscel. S-au răsturant, prăpastia are o adâncime de 30-40 m , este amplasată pe raza localităţii Dâmbovicioara, spre Fundata pe DN 73. La 21.37 am primit noi anunţul pentru accident, la 21.40 s-a activat planul roşu la nivelul judeţului Argeş. Din cei 18 militari, 6 au fost scoşi din autocamion, dintre aceştia patru sunt inconştienţi. Rămân încerceraţi şi se acţionează 12 militari. La locul intervenţiei se deplasează secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Apărării. Din informaţiile pe care le am, camionul venea de la Cincu, de la un exerciţiu. Nicio persoană nu a decedat, din informaţiile de până în acest moment. Este o intervenţie dificilă dată fiind adâncimea prăpastiei”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, de această dată la Realitatea TV, că „se lucrează pentru descărcarea a două persoane. Se văd doar picioarele. Nu putem să confirmam decesul. Patru militari erau inconștienți în momentul în care au fost descarcerati”.

Conform sursei citate, șoferul ar fi declarat că a rămas fără frâne.

Cu toate acestea, MApN a transmis, printr-un comunicat, că în camion se aflau 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte. Trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați. Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați.


Citește și: Un dascăl remarcabil, un director „dictator”. Ce spun profesorii despre directoarea care dorea să o sancționeze pe profesoara care a murit la Bac


UPDATE ora 23:15. Premierul României, Mihai Tudose, a declarat, la Realitatea TV, că nu înțelege cum după 27 de ani de la Revoluție nu s epoate interveni noaptea cu elicopterul.

”În trei minute de la apelul la 112 s-a activat Codul Roșu de interventie. Accidentul a avut loc noaptea, într-un loc greu accesibil. Am vorbit cu ministrul Apărării și cu cel al Sănătății. Domnul Arafat a plecat și el acolo. Domnul ministru al Sănătății se ocupă ca spitalele din zonă să aibă cele necesare, precum sânge destul. Țuțuianu ia legătura cu familiile celor implicați în accident”, a declarat premierul României, Mihai Tudose, la Realitatea TV.

”Nu înțeleg de ce după 27 de ani de libertate, mi s-a spus că nu avem cum să intervenim noaptea cu elicopterul”, a mai afirmat Mihai Tudose.

Șeful Executivului a anunțat că la ora 23:00 mai sunt două victime încarcerate, precizând că descarcerarea este foarte grea, întrucât cele doă persoane se află într-o zonă strivită a camionului.


UPDATE ora 23:10. Camionul răsturnat făcea parte dintr-un convoi alături de alte trei autovehicule militare. Unul dintre camioane a căzut în râpă, iar colegii soldaţilor au încercat să intervină, alături de câțiva localnici.

Primele apeluri au indicat că trei sau patru soldaţi nu au puls, dar aceste informaţii nu au fost confirmate oficial.

Totodată, conform ultimelor informații, trei persoane sunt încă încarcerate și au șanse minime de supraviețuire.


UPDATE ora 23:00. Patru persoane și-ar fi pierdut viața în accident, conform unor informații neoficiale făcute de corespondentul Digi 24.

Cei patru soldați nu ar avea puls și se vorbește tot mai mult despre decesul lor.


UPDATE ora 22:55. Din primele informații, accidentul s-a petrecut într-o zonă unde curbele sunt deosebit de periculoase.

Zona este o zonă foarte greu accesibilă, deoarece este o zonă de coborâre către localitatea Rucăr, foarte înclinat, cu serpentine.

Poziția camionului este instabilă. Echipele de intervenție aflate la fața locului au folosit un troliu pentru a lega camionul d eun alt vehicul și a-l stabiliza.

UPDATE/ Starea militarilor răniți în accidentul de la Dâmbovicioara. Dosar penal deschis de Parchetul Militar


UPDATE ora 22:50. În urma primelor evaluări, trei victime sunt încarcerate, a declarat prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, pentru Digi 24.

„Sunt echipaje care duc răniţi spre spitalul Cîmpulung, iar spitalul de la Piteşti este pregătit pentru primirea victimelor”, a declarat Emilian Dragnea.

Acesta a adăugat că primii care au intervenit pentru a-i ajuta pe răniți au fost chiar militarii din camion.

La fața locului se află și o echipă de jandarmi, care securizează zona.


UPDATE. Secretarul de Stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a plecat spre Dâmbovicioara. Din partea Ministerului Apărării, spre locul accidentului au plecat Adrian Țuțuianu și Mircea Dușa.

Vom lua toate măsurile să salvăm vieţile, să-i ducem la spital rapid şi să stabilim imprejurările producerii incidentului”, a spus Ţuţuianu.

În acest moment, trei persoane se află încarcerate, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure. Momentan, răniții primesc îngrijiri medicale la fața locului și vor fi transportați la spital în funcție de gravitatea rănilor.

Informațiile sunt în dinamică, atât numărul victimelor cât și situația de la fața locului este în dinamică. Este vorba despre un camion militar răsturnat într-o râpă adâncă de aproximativ 40-50 de metri. La nivelul județului Argeș s-a activat Planul Roșu de intervenție, s-a acționat pentru descarcerarea a zece persoane și în momentul de față alte trei persoane sunt încarcerate și se lucrează pentru scoaterea acestora din camion. Operațiunea de salvare se desfășoară cu greutate, terenul este accidentat și este întuneric”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș.

Echipele de intervenție au dificultăți în salvarea victimelor, din cauza întunericului și a faptului că vehiculul în care se aflau a căzut într-o râpă la aproximativ 40 de metri adâncime.

Militarii se îndreptau spre Câmpulung, după ce au luat parte la o aplicație, la poligonul de la Cincu. În acest poligon, un minor și-a pierdut două degete într-un accident, în urmă cu câteva zile.


Poliţia şi mai multe ambulanţe se deplasează spre locul accidentului, iar rude ale militarilor aflaţi în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat pentru Mediafax că mai multe persoane sunt încarcerate.

IGSU a informat că au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş. De asemenea, acţionează şi trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor.

Totodată, persoana care a alertat serviciile de intervenţie a declarat că în camion se aflau caproximativ 20 de militari, dintre care patru nu ar prezenta funcţii vitale.


Adevărata poveste a românului radicalizat de jihadiștii care au aruncat în aer Parisul. Ziua se ocupa cu…


Uluitor cum a vorbit Anamaria Prodan despre primul ei soț, Tiberiu Dumitrescu: „E sufletul meu şi ..."
PARTENERI - GSP.RO
Uluitor cum a vorbit Anamaria Prodan despre primul ei soț, Tiberiu Dumitrescu: „E sufletul meu şi ..."
Ce a făcut Carmen Șatran, studenta criminală din Timișoara, după gratii. Vestea șoc venită acum
PARTENERI - PLAYTECH
Ce a făcut Carmen Șatran, studenta criminală din Timișoara, după gratii. Vestea șoc venită acum
Horoscop 19 septembrie 2020. Scorpionii sunt iritați discuțiile fără finalitate sau cele care îi limitează
HOROSCOP
Horoscop 19 septembrie 2020. Scorpionii sunt iritați discuțiile fără finalitate sau cele care îi limitează
Ies la iveală detalii terifiante! Celebra balerină, dezmembrată şi dizolvată în acid sulfuric. Poliţia are un suspect
Telekomsport
Ies la iveală detalii terifiante! Celebra balerină, dezmembrată şi dizolvată în acid sulfuric. Poliţia are un suspect