Mergi direct la conținut »
Cine sunt piloții care s-au catapultat din avionul IAR 99 Șoim în județul Bacău
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cine sunt piloții care s-au catapultat din avionul IAR 99 Șoim în județul Bacău

Cine sunt piloții care s-au catapultat din avionul IAR 99 Șoim în județul Bacău

Cine sunt piloții care s-au catapultat cu avionul IAR 99 Șoim. Comandorul Marcel Breşug, şeful de stat major al Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, şi căpitan-comandorul Iulian Pena, instructor-şef zbor în cadrul aceleiaşi unități militare, au scăpat cu viață, după ce s-au catapultat, luni, la cinci kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu din județul Bacău, deasupra lacului Galbeni, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

Piloții au fost recuperați de echipajele de căutare-salvare ale Bazei 95 Bacău și sunt în stare stabilă.

„Un elicopter SMURD execută deja, la această oră, un zbor pentru evacuarea primului dintre piloţii recuperaţi către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, din București, urmând ca cel de-al doilea să fie transportat la acelaşi spital cu un avion de tip C-27J Spartan, din cadrul Forţelor Aeriene Române, configurat pentru evacuare medicală.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

În vârstă de 41 de ani, comandorul Marcel Breşug are la activ peste 1.000 de ore de zbor pe aeronava IAR 99 Şoim, în vreme ce căpitan-comandorul Iulian Pena, în vârstă de 40 de ani, are o experienţă de zbor de aproape 450 de ore pe aeronava menţionată.

Aeronava militară decolase, luni, în jurul orei 13.20, din baza aeriană pentru a executa un zbor de verificare tehnică. După aproape 10 minute de zbor, piloţii s-au catapultat, iar avionul s-a prăbușit în apropierea localității Nicolae Bălcescu, în afara ariilor locuite.

„Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestui incident aviatic și a fost sesizat Parchetul Militar”, potrivit sursei citate.

De asemenea, zborurile avioanele de tip IAR 99 Șoim au fost sistate până la finalizarea anchetei de specialitate, așa cum prevăd procedurile.


Citește și EXCLUSIV/ Camera Deputaților explică de ce nu a lăsat un interpret pentru surdo-muți să intre în Parlament


 

 
 
Close
Close
Închide