MENIU CAUTĂ
18 Iul. 2017 23:30 , de Rodica Dirzu

Ciocolată de casă cu alune. Gătește cu noi rețete delicioase!/VIDEO

Distribuie

Vrei să nu dai prea mulți bani pe mâncare, dar să ai o alimentație variată și sănătoasă? În loc să mergi la restaurant, mai bine gătește acasă. Vei avea control total asupra ingredientelor și te vei putea bucura și de aprecierea familiei sau a prietenilor. Încearcă rețetele noastre și te vei convinge! Azi, ciocolată de casă cu alune.

Ciocolată de casă cu alune

 

Ingrediente:  450 g zahăr, 150 ml apă, 1 plic de zahăr vanilat, 150 g unt cu 80% grăsime, 500 g lapte praf integral, 50-100 g cacao neagră; nuci, alune

Preparare: zahărul, zahărul vanilat şi apa se pun la fiert într-o crăticioară, până se leagă bine siropul. Cu cât va fi mai legat, cu atât ciocolata va fi mai densă. Se trage vasul de pe foc şi se ia o picătură între arătător şi degetul mare şi se verifică. Trebuie să fie bine legat. După ce siropul e suficient de legat, se dă la o parte de pe foc şi se topeşte untul tăiat cubuleţe în el. Separat, într-un vas încăpător, se amestecă laptele praf şi cacaoa, cernute înainte. Siropul cu unt se răceşte pe la 40-45 de grade, ca să poată fi  modelat, şi se toarnă peste amestecul cu laptele praf. Se amestecă la început cu o lingură, apoi cu mâna. Nu face operaţia când siropul e rece, fiindcă se va solidifica şi nu-l vei mai putea frământa! Se pot adăuga acum fructele uscate. Pasta de ciocolată, bine frământată şi călduţă, se pune într-o tavă (cu hârtie de copt) şi se nivelează. Se lasă să se răcească şi se porţionează.

Citește și: Trufe de casă. Gătește cu noi rețete delicioase! / VIDEO

 

Citește mai multe despre alune, Ciocolata și ciocolata de casa pe Libertatea.

Comentarii