MENIU CAUTĂ
06 Iun. 2017 23:30

Trufe de casă. Gătește cu noi rețete delicioase! / VIDEO

Distribuie

Vrei să nu dai prea mulți bani pe mâncare, dar să ai o alimentație variată și sănătoasă? În loc să mergi la restaurant, mai bine gătește acasă. Vei avea control total asupra ingredientelor și te vei putea bucura și de aprecierea familiei sau a prietenilor. Încearcă rețetele noastre și te vei convinge! Azi, trufe de casă. Gătește cu noi rețete delicioase!

Trufe de casă

Ingrediente: 300 g ciocolată neagră, 150 ml frișcă lichidă, 100 g unt, 100 g cacao pudră, 3 lingurițe lichior, coniac (opțional)

Preparae: frișca se pune la bain-marin. Când se încălzește se pune în ea ciocolata ruptă  în bucăți și se amestecă puțin. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se stinge focul. Se amestecă până când se topește toată ciocolata și untul. După ce se răcorește puțin se pune alcoolul și se amestecă. Se dă la frigider până a doua zi.Pe un fund de lemn se pune cacao. Se ia din compoziția scoasă de la frigider câte o linguriță, se face o biluță care se tăvălește prin cacao. Trebuie făcute repede ca să nu se încălzească untul și să se înmoaie prea tare compoziția. Se pun trufele pe o farfurie și se dau din nou la frigider pâna când se servesc.

Citește și: VIDEO/ Limbi de pisică cu ciocolată. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Comentarii