Mergi direct la conținut »
UPDATE / Autostrada A2, tronsonul Feteşti – Constanţa, restricționată din cauza viscolului. Situația drumurilor blocate, la ora 22:00
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE / Autostrada A2, tronsonul Feteşti – Constanţa, restricționată din cauza viscolului. Situația drumurilor blocate, la ora 22:00

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 18 ianuarie 2017, 07:19

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  începând cu ora 22.45 traficul rutier a fost restricţionat pe A2  tronsonul Feteşti – Constanţa, pe sensul către litoral, din cauza viscolului. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, ninge viscolit şi vizibilitatea este extrem de scăzută, iar pentru siguranţa participanţilor la trafic şi pentru a permite curăţarea suprafeţei carosabile în mod eficient traficul pe A2 rămâne restricţionat.

Ad placeholder

Situația drumurilor închise din cauza viscolului, la ora 22:00, potrivit Centrului Infotrafic.

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

 • DN 3  BRĂNEŞTI(JUDEŢUL ILFOV) – FUNDULEA – CĂLĂRAŞI ;
 • DN31 CĂLĂRAŞI – OLTENIŢA;
 • DN4 BUCUREŞTI – OLTENIŢA.

JUDEŢUL CONSTANŢA:

 • DN 22 LUMINA – MIHAI VITEAZU;
 • DN 2 A OVIDIU –  HÂRŞOVA.

JUDEŢUL GIURGIU:

 • DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI;
 • DN61 GIURGIU – CREVEDIA MARE
 • DN41 REMUŞ – OLTENIŢA.

JUDEŢUL IALOMIŢA:

 • DN3A FETEŞTI –LIMITĂ CU JUDEŢUL CĂLĂRAŞI (LEHLIU);
 • DN2C SLOBOZIA – LIMITĂ JUDEŢUL BUZĂU(TOVĂRĂŞIA);
 • DN21A ŢĂNDĂREI – LIMITĂ BRĂILA(INTERSECŢIE CU DN21)

Traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, din cauza viscolului.

În judeţul Prahova, pe DN1D Albeşti – Urziceni, se circulă în condiţii de iarnă iar pe anumite porţiuni zapada s-a depus pe partea carosabilă şi există risc major de derapare.

În judeţul Ilfov, traficul rutier pe DNCB este blocat la kilometrul 41(localitatea Jilava), din cauza unui autotren care a derapat. Precizăm că, sunt formate coloane de autovehicule pe ambele sensuri, iar viscolul reduce vizibilitatea sub 100 de metri.Se estimează ca, în aproximativ 30- 45 de minute, traficul să fie reluat.

Ad placeholder
Tolo: Rareș președinte! Ca să le facă dosare celor care nu gândesc ca el
Recomandări
Tolo: Rareș președinte! Ca să le facă dosare celor care nu gândesc ca el
 

UPDATE ora 23:15 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  începând cu ora 22.45 traficul rutier a fost restricţionat pe A2  tronsonul Feteşti – Constanţa, pe sensul către litoral, din cauza viscolului.

Precizăm că, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, ninge viscolit şi vizibilitatea este extrem de scăzută, iar pentru siguranţa participanţilor la trafic şi pentru a permite curăţarea suprafeţei carosabile în mod eficient traficul pe A2 rămăne restricţionat.

UPDATE ora 22:34 Începând cu ora 22.00 traficul rutier a fost reluat, pe A4 Ovidiu – Agigea. De asemenea, a fost reluat traficul şi pe A2 tronsonul Feteşti – Constanţa, pe sensul către litoral.

Se circulă în condiţii de iarnă iar pentru evitarea producerii unor accidente, traficul rutier se va desfăşura sub supravegherea unui echipaj de poliţie rutieră.

Ad placeholder
București a depășit pragul 200 de cazuri noi COVID-19. Unde au fost cele mai multe îmbolnăviri
Recomandări
București a depășit pragul 200 de cazuri noi COVID-19. Unde au fost cele mai multe îmbolnăviri
 

UPDATE 13.51. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic), porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea, Mangalia şi Midia au fost închise.

UPDATE 11.50: Traficul rutier pe DN4, în județul Călărași, a fost oprit începând cu ora 11:30 din cauza viscolului și a sulurilor de zăpadă. Mai mult, circulația între Centura Capitalei (DNCB) și județul Călărași (DN4) se va închide.


UPDATE 11:45: Traficul rutier este îngreunat pe autostrada A2 București – Constanța, la kilometrul 25. Un camion a derapat pe sensul spre Constanța, iar polițiștii au restricționat circulația pe prima bandă. Șoferii merge pe banda a doua. Accesul către autostradă din DNCB va fi restricționat pentru aproape 45 de minute din cauza viscolului, a anunțat Centrul Infotrafic.


UPDATE 11:35: În județul Constanța, pe DN22 Constanța-Tulcea și DN2A Constanța – Hârșova circulația se desfășoară în condiții de iarnă cu vizibilitate redusă. Pe tronsonul dintre localitățile Lumina și Mihai Viteazu, la limită cu județul Tulcea, mașinile se deplasează cu ajutorul unui antemergător. Este vorba despre un utilaj de deszăpezire, însoțit de o mașină a Poliției Rutiere.

Ad placeholder
Operaţiunea „Naşul”. În Dolj, USR votează cu PSD ca să-i ajute pe politicienii incompatibili să ia noi mandate: exemplul nașului cuplului Manda-Olguța
Recomandări
Operaţiunea „Naşul”. În Dolj, USR votează cu PSD ca să-i ajute pe politicienii incompatibili să ia noi mandate: exemplul nașului cuplului Manda-Olguța
 

Mai mult, pe pe DN2A Constanța – Hârșova au fost impuse restricții pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.


UPDATE 11:30: Circulația a fost blocată pe DN2A Căzănești – Munteni Buzău, după ce un tir a derapat în apropierea localității Balaciu, județul Ialomița. Centrul Infotrafic anunță că traficul a fost reluat, după ce camionul a fost îndepărtat de pe drum.

Tododată, în județul Dâmbovița, traficul a fost paralizat pe DN7 Găești – Titu din cauza unui accident rutier. Incidentul a avut loc în apropierea localității Slobozia Moară.

Pe drumurile din județul Ilfov se circulă în condiții de iarnă. Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române avertizează că vizibilitatea a scăzut sub 100 de metri. Cel mai greu se circulă pe  DN3 Brăneşti – Islaz, DN4 Bucureşti – Frumuşani şi pe DNCB Săftica – Tâncăbeşti, unde vizibilitatea pe alocuri a scăzut sub 50 de metri.

Ad placeholder

Polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze viteza în funcție de vizibilitate, să mărească distanța în mers și să folosească luminile de ceață, împreună cu cele de întâlnire.


UPDATE 9:53: Echipajele ISU Călărași au intervenit pentru a debloca din zăpadă zece mașini, două microbuze și un camion aflate pe mai multe drumuri județene sau naționale.

„Se circulă în condiții de iarnă, nu sunt drumuri blocate, dar avem înregistrate mai multe solicitări de intervenții pentru mașini blocate în zăpadă. Astfel, pe DN 4, la Buciumeni este un camion blocat în zăpadă și posibil încă trei autoturisme, pe DJ 100 în apropiere de Fundeni este un microbuz cu șase persoane care venea de la Brănești, acesta a fost deblocat din zăpadă, intervenția a durat aproximativ o oră. Pe DJ 301, la Vasilați, mai sunt cinci autoturisme și un microbuz cu opt pasageri plus șoferul blocate în zăpadă, avem echipaje plecate acolo. Și pe DJ 412 între Popești și Frumușani mai sunt două autoturisme cu șase persoane, avem utilaje de deszăpezire în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu, pentru Agerpres.

Ad placeholder

Potrivit meteorologilor, județul Călărași se află sub atenționare de cod galben de viscol și zăpadă până la orele 15,00. Momentan, viscolul a încetat și nu mai ninge.

Traficul a fost întrerupt pe DN3, Călărași – Lehliu, între localitățile Mihai Viteazu și Plevna din cauza sululilor de zăpadă și a viscolului.


Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti se circulă cu dificultate, vizibilitatea fiind scăzută sub 100 de metri din cauza viscolului. Şi pe A2 Bucureşti – Constanţa traficul este îngreunat, între Fundulea şi Lehliu vizibilitatea fiind sub 100 de metri, iar între Lehliu şi Drajna vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului.

Ad placeholder

Se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, însă din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe şosea.

Tot la această oră, din cauza viscolului şi  a sulurilor de zăpadă, la această oră(07.45) traficul rutier pe DN3 Călăraşi – Lehliu( în judeţul Călăraşi) este întrerupt, între localităţile Mihai Viteazu şi Plevna.

Şoferii sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă sporită la volan, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

Judeţele Constanţa, Călăraşi, Caraş-Severin şi Mehedinţi se află sub avertizare cod galben, până la ora 14.

Ad placeholder

Mai multe trenuri au fost anulate din cauza vremii

Potrivit CFR Călători, marți, la ora 8:00, nu erau linii și nici trenuri blocate. Se circulă însă în condiții de iarnă, iar mai multe trenuri au fost anulate.

„Legăturile feroviare sunt asigurate pe toate rutele, iar pentru ziua de 17 ianuarie operatorul naţional de transport feroviar de călători, CFR Călători, a anulat 7 trenuri, dintre care – R 8572 și R 8573 pe secţia CF Fetesti-Slobozia Veche și retur şi R 8382, R 8381, R 8384/R 8385, R 8388 pe relaţia Mangalia – Constanta și retur”, a anunțat CFR Călători într-un comunicat.

Pe rutele Ciulnița-Călărași, Constanța-Mangalia, Urziceni – Slobozia şi Medgidia -Tulcea se circulă cu tracțiune Diesel, motiv pentru care unele trenuri pot înregistra întârzieri.

Ad placeholder
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Klaus Iohannis, surprins cu ALTĂ femeie la Ziua Marinei. Cine e bruneta cu care a defilat azi, de Sfântă Mărie. Unde e Carmen?!
PARTENERI - PLAYTECH
Klaus Iohannis, surprins cu ALTĂ femeie la Ziua Marinei. Cine e bruneta cu care a defilat azi, de Sfântă Mărie. Unde e Carmen?!
Horoscop 15 august 2020. Racii primesc propuneri dintre cele mai îndrăznețe, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP
Horoscop 15 august 2020. Racii primesc propuneri dintre cele mai îndrăznețe, dar nu de asta au nevoie
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close