„Au trecut 6 luni de la incendiul care a distrus acoperișul Hotelului Triumf. În luna ianuarie RAAPPS ne-a informat că s-a montat o membrană impermeabilă: «RAPPS a luat măsuri de conservare, montând în interiorul podului o membrană impermeabilă care să preia funcţia acoperişului distrus în incendiu». Am vrut să vedem această membrană-minune. Surpriză! Nu există. Am semnalat în ultimele 4 luni despre situația revoltătoare și despre cum monumentul acesta se degradează zilnic din cauza nepăsării conducerii RAAPPS. Nu s-a întâmplat nimic”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Ea solicită premierului Florin Cîțu să schimbe conducerea regiei și anunță că va depune și o plângere împotriva acesteia.
„Astfel, solicităm prim-ministrului României să ia măsuri și să demită conducerea RAAPPS pentru că distruge cu bună știință un monument istoric. De asemenea, colegii mei vor depune o plângere pentru distrugere a unui monument istoric. Așa nu se mai poate”, conchide primarul sectorului 1.
Clădirea în care se află Hotelul Triumf are o istorie lungă, fiind, de-a lungul timpului, folosită în diverse scopuri. Hotelul a fost construit în 1937 de către Banca Națională, scopul fiind să îi găzduiască pe funcționari în locuințe de serviciu, date spre închiriere.
Clădirea a fost construită pe locul reședinței lui Mihail Kogălniceanu. Ulterior, a fost deținută de Nika și Petrache Grădișteanu, de familia cofetarului Capșa, de Costică și Olga Vernescu și de Constantin Argentoianu.
Devine hotel în 1950, dar nu orice fel de hotel, ci cu circuit special, gestionat chiar și de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro