Mergi direct la conținut »
CNAIR a cumpărat peste 100 de basculante. Ce va face cu ele și care e valoarea contractului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > CNAIR a cumpărat peste 100 de basculante. Ce va face cu ele și care e valoarea contractului

CNAIR a cumpărat peste 100 de basculante. Ce va face cu ele și care e valoarea contractului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a recepționat marți, 4 decembrie, 103 autobasculante Ford 3542D, care vor fi intra în dotarea Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri din Bucuresti, Constanța, Craiova, Brașov, Iași, Timișoara și Cluj, pentru a desfășura - în regie proprie - inclusiv acțiuni de deszăpezire pe autostrazile și drumurile naționale din România.

Noile autobasculante care au o configurație a tracțiunii tip 6X4, sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii și răspânditor pentru materiale antiderapante și vor fi folosite inclusiv pentru alte activităti specifice CNAIR S.A, ca de exemplu transportul agregatelor destinate stațiilor de asfalt și al asfaltului produs de acestea.

Valoarea contractului pentru cele 103 utilaje este de aproximativ 9.800.000 euro, fără TVA și include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor doi ani.

Achiziția acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și de întreținere a drumurilor.

Planul pus în aplicare prin Directia Mecanizare presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1.000 de mașini si utilaje, până la această dată fiind achiziționate peste 850 de utilaje.

CNAIR SA a mai achiziționat, în luna mai a acestui an, un lot de 16 autobasculante Ford 4142D Euro 6C, destinate lucrărilor de reparație și întreținere a rețelei rutiere naționale.

Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecție directă și a unității de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe și implicit poluarea.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Sitemul de frânare este unul performant, cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistență EBD+ABS+ASR+ATC și frană de staționare pe axele spate, ceea ce asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură și în toate condițiile de teren.

Iarna trecută, CNAIR a rămas fără sare pentru drumuri, în mijlocul avertizărilor meteo de cod portocaliu de viscol.


Citește și… EXCLUSIV/ „Poliția nu m-a căutat niciodată în trei atni!”. Libertatea l-a găsit în Anglia pe tânărul care a văzut cum comisarul a lovit-o pe Ana pe zebră. Șoferul-comisar s-a dus acasă la tatăl acestuia, și el martor, ca să-i influențeze!


 

Close
Închide
  Close