Mergi direct la conținut »
Coaliția, probleme cu majoritatea la Codul penal. UDMR nu votează modificările PSD-ALDE
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Coaliția, probleme cu majoritatea la Codul penal. UDMR nu votează modificările PSD-ALDE

Coaliția, probleme cu majoritatea la Codul penal. UDMR nu votează modificările PSD-ALDE

Coaliția, probleme cu majoritatea la Codul penal. PSD și ALDE sunt la limită cu majoritatea în Camera Deputaților. Pe foaie, sunt 168 de deputați ai Puterii, iar numărul necesar de voturi pentru ca modificările Codului Penal să treacă este 165. UDMR a anunțat că nu va vota pentru acest proiect, dacă nu vor fi adoptate amendamentele lor, ca atare fiecare vot contează pentru PSD-ALDE.

De Sorina Ionaşc,

”Sperăm ca amendamentele noastre să fie adoptate în plen, pentru că altfel nu avem cum să votăm acest Cod penal”, a anunțat liderul UDMR, Attila Korodi, în plen.

Și cum amendamentele lor au fost respinse, coaliția de guvernare are probleme cu numărul de voturi pentru ca modificările Codului penal să treacă de Parlament. Pe foaie, coaliția se bazează pe 168 de voturi, necesare fiind 165.

Ca să se asigure că nu vor fi probleme și că toți deputații PSD și ALDE vor vota pentru adoptarea Codului penal, aceștia au fost convocați de urgență pentru o ședință de grup, cu jumătate de oră înaintea votului final.

În paralel, liderii PSD poartă negocieri cu minoritățile naționale și cu deputați PMP pentru ca aceștia să susțină, la vot, Codul penal modificat.

Camera Deputaților a decis ca votul final să fie dat astăzi, deși acesta trebuia să fie dat joi, în ciuda protestelor Opoziției.

Close
Închide
  Close