MENIU CAUTĂ

Cod galben de averse pentru București și șapte județe, valabil duminică după-amiază

Distribuie
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică, 19 august, o avertizare meteo nowcasting cod galben de averse, pentru București și șapte județe, valabilă duminică după-amiază.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 17:30, în Capitală sunt prognozate averse ce vor cumula local 15 - 20 l/mp, izolat 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie, şi grindină de mici dimensiuni.

Fenomene similare se vor mai semnala, tot până la ora 17:30, în judeţele Cluj, Harghita, Vaslui, Bacău, Vrancea, Iaşi şi Galaţi, zone în care se pot cumula până la 35 l/mp de precipitaţii.

Vă reamintim că suntem în plină avertizare meteo de instabilitate atmosferică, în weekendul 17-19 august.

Vezi prognoza meteo pentru perioada 19-26 august și află cum va fi vremea în următoarea săptămână.

Vremea 19 august 2018

  • În țară, vremea menține aceleași averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, ce vor rămâne cantonate în regiunile intracarpatice ale țării, unde vor cădea pe spații relativ extinse. În restul teritoriului acestea se vor semnala doar izolat, iar Dobrogea va fi complet lipsită de precipitații. Din punct de vedere termic vremea va rămâne caldă, cu temperaturi maxime așteptate de până la 27-32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și 31-36 de grade în cea sudică.
  • În Capitală, cerul se va mențin în mare parte senin și în ultima zi de weekend. Temperaturile se mențin ridicate atât pe parcursul zilei, cât și noaptea. Maximele termice vor atinge 33°C la amiază și 20°C pe timpul nopții. Pe timpul zilei nu sunt așteptate ploi, însă averse vor cădea sub formă de furtună cu fulgere pe timpul nopții.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.


Citește și: Deputații români și marile lor pasiuni (altele decât politica!). ”Sunt un om de acțiune. Mă sui în mașină și mă duc de nebun prin pădure!”


 

Citește mai multe despre ANM, averse, Bacău, cluj, Harghita, Iași, Prognoza meteo, Vaslui, Vrancea și Vremea pe Libertatea.

Comentarii