Mergi direct la conținut »
Cod galben de averse pentru zonele montane din Prahova și alte două județe, valabil miercuri după-amiază
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cod galben de averse pentru zonele montane din Prahova și alte două județe, valabil miercuri după-amiază

Cod galben de averse pentru zonele montane din Prahova și alte două județe, valabil miercuri după-amiază

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri, 22 august, o nouă avertizare nowcasting cod galben de averse pentru zonele montane din Prahova și alte două județe.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 15:30, în judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa se vor semnala averse locale ce vor avea şi caracter torenţial şi vor cumula 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină de mici dimensiuni.

În țară, vremea va fi foarte călduroasă în majoritatea României. Caniculă va fi semnalată în zonele de câmpie din vest şi sud, unde, izolat, va fi un disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură umezeală, ITU, va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime ale zilei pornesc de la 27 de grade în nordul Moldovei şi urcă până la 35 de grade în Banat, în Muntenia, dar şi în sudul Olteniei.

Vremea se va menţine călduroasă în Capitală, cu temperaturi în uşoară creştere faţă de marţi. Temperaturile în cursul zilei vor urca la 33 – 34 de grade Celsius. Seara, cerul devine variabil, vor fi înnorări şi se formează condiţii de a ploua slab, cu descărcări electrice. Minimele vor fi între 18 – 20 de grade, anunţă ANM. Presiunea atmosferică va creşte uşor, fiind la valori apropiate de cea normală.

Află prognoza meteo în perioada 20 august – 2 septembrie 2018. Nu scăpăm de ploi și vijelii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Citește și: Dacă ești părinte, te va interesa asta: Libertatea a aflat de ce 10 opțiuni pe lista de licee sunt prea puține și copilul tău poate rămâne nerepartizat! Peste 20 de opțiuni sunt mult mai sigure!


 

 
 
Close
Închide
  Close