Luni, 20 mai 2019, 10:30

UPDATE 11:20: Meteorologii au extins atenționarea cod galben de furtuni și pentru sudul țării.

În intervalul 20 mai, ora 12 – 20 mai, ora 23 codul galben a fost extins și pentru Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Moldovei.

”În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp”, anunță ANM.


Potrivit ANM în perioada 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06 se așteaptă cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării.

”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, anunță ANM.


Citește și: VIDEO&FOTO | Cinci lucruri mai puţin ştiute despre Radu Mazăre. Fostul edil este adus astăzi în România