MENIU CAUTĂ
19 Aug. 2018 12:20

Cod galben de instabilitate atmosferică în judeţul Buzău, valabil duminică după-amiază

Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică, 19 august, o avertizare nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică în judeţul Buzău, valabilă duminică după-amiază.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 13:00, în localităţile Nehoiu, Gura Teghii şi Siriu, din județul Buzău, se vor semnala averse ce vor cumula local 25 – 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, precum şi grindină de mici dimensiuni.

În aceste condiții, vă reamintim că suntem în plină avertizare meteo de instabilitate atmosferică, în weekendul 17-19 august.

Vezi prognoza meteo pentru perioada 19-26 august și află cum va fi vremea în următoarea săptămână.

Vremea 19 august 2018

În țară, vremea menține aceleași averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, ce vor rămâne cantonate în regiunile intracarpatice ale țării, unde vor cădea pe spații relativ extinse. În restul teritoriului acestea se vor semnala doar izolat, iar Dobrogea va fi complet lipsită de precipitații. Din punct de vedere termic vremea va rămâne caldă, cu temperaturi maxime așteptate de până la 27-32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și 31-36 de grade în cea sudică.

În Capitală, cerul se va mențin în mare parte senin și în ultima zi de weekend. Temperaturile se mențin ridicate atât pe parcursul zilei, cât și noaptea. Maximele termice vor atinge 33°C la amiază și 20°C pe timpul nopții. Pe timpul zilei nu sunt așteptate ploi, însă averse vor cădea sub formă de furtună cu fulgere pe timpul nopții.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.


Citește și: VIDEO / Cum să stai la mare o săptămână, cu doar 300 de lei, în plin sezon estival


 

Comentarii