Mergi direct la conținut »
Cod galben de inundaţii pe râuri din Cluj și alte trei județe, până la miezul nopții
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cod galben de inundaţii pe râuri din Cluj și alte trei județe, până la miezul nopții

Cod galben de inundaţii pe râuri din Cluj și alte trei județe, până la miezul nopții

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi, două atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Hunedoara, Bihor, Sălaj şi Cluj, valabile până la ora 24:00.

De Dragoș Tănase,

Astfel, potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Mureş – afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Petriş – aval confluenţă râul Strei, judeţul Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Dobra.

Depăşiri ale cotelor de atenţie sunt posibile şi pe râurile mici din bazinele hidrografice Barcău – bazin superior şi mijlociu, Crişul Repede – bazin superior şi mijlociu, judeţele Bihor, Sălaj, Cluj.

Tot astăzi, a fost emis un cod galben de inundaţii și pe râurile din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.


Citește și:

Povestea din spatele imaginii emoționante cu pompierul care salvează un bebeluș de la inundații: ”Nu aș vrea ca fetița mea să treacă prin așa ceva”

Close
Închide
  Close