MENIU CAUTĂ

Cod galben de ninsori puternice și viscol în Iaşi și alte 13 județe. Vezi zonele afectate de vremea rea

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori puternice și viscol valabilă în Iași și în alte 13 județe din Centrul și Nord-estul țării.

Atenționarea ANM este valabilă până joi, la ora 11, pentru județele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna, Braşov, Bacău,Vaslui, Iaşi, Neamţ, Harghita, Suceava şi Botoşani.

Cod galben de ninsori puternice și viscol în Iaşi și alte 13 județe. Vezi zonele afectate de vremea rea

sursă foto: ANM

Potrivit meteorologilor, zonele sunt afectate de ninsori abundente și de viscol.

Potrivit informării ANM, vor fi ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent vor fi în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Cum va fi vremea în țară

Joi vor fi nori, ninsori și ghețuș în Moldova și în zona Carpaților Orientali. În restul teritoriului va ploua. Vântul va sufla în sud-estul țării și în zona Carpaților de Curbură. Temperaturile maxime se vor situa între – 1 grad în Nordul Moldovei și 8 grade Celsius în sud. Potrivit prognozei, minimele vor fi între -8 și 0 grade Celsius.

Vineri, vremea se va încălzi ușor în regiunile sudice. În Estul Transilvaniei, vor fi cel mult 1 grad Celsius și 9 grade în Lunca Dunării, în timp ce minimele se vor situa între -8 și 0 grade. Doar noaptea, vor fi ploi slabe, predominant sub formă de ninsoare şi lapoviţă, în Vestul, Centrul şi Nordul ţării şi cu totul izolat în Sud.

Sâmbătă, va fi mai cald în Sud și în Sud-Vest. Vor fi cel mult 10 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -8 și 3 grade. Spre seară şi noaptea vor apărea ploile. În Nord-Vest, Centru și Nord vor predomina ninsorile, iar în Sud-Vest și în zonele de deal vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla în Est, Sud-Est și la munte.


Citește și VIDEO EXCLUSIV/Dezvăluirile Olgăi Bălan, artista care l-a sedus pe Michele Placido. L-a pierdut pe Cattani și își dorește un soț român


 

Citește mai multe despre Arges, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Cod galben de ninsori, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Iași, neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, viscol și Vrancea pe Libertatea.

Comentarii