De Dragoș Tănase, Daria Maria Diaconu,

UPDATE – Cosmin Costea, de la ANM, a oferit detalii despre vreme la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

„La altitudine, peste 1.700 de metri, va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-80 de kilometri la oară. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul depus va fi de 20 de centimetri”

În restul țării, mâine vremea va fi închisă, va ploua în sud și sud-vest. Se pot acumula cantități de apă de 20-25 litri. Bucureștenii vor avea parte de o vreme mohorâtă. Vor fi cam cinci grade Celsius.

Vineri așteptăm o situație similară. Temperaturile sunt comparabile cu cele de joi, între 4 și 12 grade. la București la fel, înnorări și o să plouă trecător”, a explicat Cosmin Costea.

Atenţionarea vizează zona montană înaltă din judeţele Covasna, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Aici se va depune un strat consistent de zăpadă, potrivit meteorologilor.

Astfel, în intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge şi vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-80 km/h, astfel încât ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

ANM precizează că în nordul Olteniei şi al Munteniei temporar va ploua, iar în intervalul menţionat se vor acumula cantităţi de apă de 20 -25 l/mp şi, izolat, 30 l/mp.

Citeşte şi:

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Prohodul, socata și aria cercului. Ce au căutat românii pe Google în 2019

Sezonul de iarnă a început. Solstițiul de iarnă reprezintă începutul astronomic al iernii

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor