Mergi direct la conținut »
A intrat în vigoare codul galben de ninsori și viscol în peste jumătate din țară! Harta zonelor vizate de avertizarea meteorologilor
Ştiri Libertatea > Ştiri > A intrat în vigoare codul galben de ninsori și viscol în peste jumătate din țară! Harta zonelor vizate de avertizarea meteorologilor

A intrat în vigoare codul galben de ninsori și viscol în peste jumătate din țară! Harta zonelor vizate de avertizarea meteorologilor

Codul galben de nindori și viscol, emis miercuri de meteorologi, a intrat în vigoare în cursul nopții. Avertizarea vizează cea mai mare partea Moldovei, precum și în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Începând de joi dimineață de la ora 04.00, până vineri la ora 14.00, sunt așteptate ninsori puternice, iar vântul care va sufla cu aproape 80 de kilometri pe oră va viscoli zăpada.

Județele vizate de codul galben de ninsori
sursă foto: ANM

Potrivit ANM, în acest interval sunt așteptate ploi, lapoviță, ninsori și viscol, mai ales la altitudini peste 1.500 de metri, în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Meteorologii avertizează că în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, în general de 25…50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada.

La altitudini mai joase, sunt anunțate ploaie și lapoviță, care vor favoriza topirea stratului de zăpadă.

De asemenea, vor fi ninsori puternice, iar un strat consistent de zăpadă se va depune în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali.

În județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

Răspuns incredibil al Spitalului Municipal Timișoara în cazul doctoriței care a fentat rezidențiatul
Recomandări

Răspuns incredibil al Spitalului Municipal Timișoara în cazul doctoriței care a fentat rezidențiatul

În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.

În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei, vor fi ploi torențiale, iar în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vântul va sufla cu putere și vor fi condiții de formare a poleiului.

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp.

În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă, în special în zona deluroasă a Olteniei.

În centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50…70 km/h și se va semnala polei.

Foto: Hepta / Mediafax Foto 

Vezi și cum va fi vremea în București în următoarele două zile.


Citește și Firma fostului angajat al guvernului care a spus că „manifestanții din 10 august trebuiau mitraliați” a primit, fără licitație, 19.000 de euro din bani public


 

Close
Închide
  Close