MENIU CAUTĂ

Cod galben de ninsori abundente și vânt puternic, în jumătate din țară. Viscol, la munte

Distribuie
Cod galben de viscol la munte, pe 9 decembrie. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă, 9 decembrie, mai multe avertizări cod galben pentru diferite judeţe ale ţării. În unele locuri va ninge abundent, iar în altele vântul se va intensifica.
09 decembrie, ora 11.00 – 10 decembrie, ora 20.00

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.

La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute.

Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45…55 km/h.

În  cursul zilei de duminică (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.

COD GALBEN

Zone afectate: zona de munte
Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 15 – 10 decembrie, ora 16
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent

În toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

COD GALBEN

Zone afectate: sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei
Interval de valabilitate: 10 decembrie, orele 02 – 16
Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări  cu viteze de 55…60 km/h și temporar 70 km/h.

Cod galben de viscol, pe 9 decembrie

Foto: ANM


CITEȘTE ȘI… VIDEO/Singura seară de iarnă de care oamenii străzii nu se tem: cina de Sfântul Nicolae. Se roagă și mănâncă


Citește mai multe despre Vremea pe Libertatea.

Comentarii