Mergi direct la conținut »
Cod portocaliu de averse și vijelii în județul Bistriţa-Năsăud și cod galben în Cluj şi Alba
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cod portocaliu de averse și vijelii în județul Bistriţa-Năsăud și cod galben în Cluj şi Alba

Cod portocaliu de averse și vijelii în județul Bistriţa-Năsăud și cod galben în Cluj şi Alba

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață o avertizare cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, valabilă în ora următoare. De asemenea, județele Cluj și Alba se află sub cod galben de averse şi vijelii.

De Dragoș Tănase,

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 08:30, în zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud, dar şi în localităţile Bistriţa, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Bistriţa Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos şi Cetate se vor semnala intensificări puternice ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, averse care vor cumula local 30 – 35 l/mp şi frecvente descărcări electrice.

De asemenea, până la ora 8:45, se află sub Cod galben de furtună zona de munte a judeţului Cluj şi localităţile Huedin, Aghireşu, Poieni, Gilău, Floreşti, Săvădisla, Căpuşu Mare, Călăţele, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu şi Izvoru Crişului. În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 20 – 25 l/mp şi grindină de mici dimensiuni.

Află prognoza meteo de miercuri, 3 iulie. Vremea va fi caniculară, dar şi instabilă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.


Citește și:
FOTOREPORTAJ | Capitala pe caniculă: bucureștenii şi turiştii sunt goniţi de lângă fântânile arteziene renovate cu 7 milioane de euro


Close
Închide
  Close