Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTOREPORTAJ | Capitala pe caniculă: bucureștenii şi turiştii sunt goniţi de lângă fântânile arteziene renovate cu 7 milioane de euro

FOTOREPORTAJ | Capitala pe caniculă: bucureștenii şi turiştii sunt goniţi de lângă fântânile arteziene renovate cu 7 milioane de euro

În aceste zile, în Bucureşti se înregistrează temperaturi de peste 35°C la umbră şi peste 45°C la soare, dar în oraş fântânile arteziene sunt închise sau e interzis să te apropii de ele, nu există destule cişmele publice, spaţiile verzi sunt foarte puţine, iar apa îmbuteliată este insuficientă.

De Vlad Chirea (foto și text),

text și foto: Vlad Chirea

București, 2 iulie. Ora 14.30. Multe dintre fântânile arteziene care au fost renovate în ultimii ani şi au funcţionat normal până de curând au fost oprite chiar în timpul celei mai călduroase perioade din acest an.

La cele care totuși funcţionează, autorităţile au pus agenţi de pază care gonesc persoanele ce se apropie de ele. Este cazul fântânilor de la Piaţa Unirii, care au fost reabilitate cu 7 milioane de euro, dar la care nu au acces bucureștenii si turiștii, aceştia fiind amenințați cu amenda de agenţii de pază din împrejurimi, atunci când vor să se stropească cu apă pentru a mai domoli din arşiţa verii caniculare.

Deşi primarii bucureşteni spun că vor să copieze sau să adapteze lucrurile bune făcute de omologii lor din vestul continentului, ei nu par capabili nici măcar să adopte măsuri de bun simţ. Decizia de a ţine lumea toropită de căldură departe de apa răcoroasă este în contracţie totală faţă de ce se întâmplă în aceste zile la Paris, de exemplu, acolo unde locuitorii şi turiştii care vizitează capitala Franţei se bălăcesc fără griji în fântânile din Piaţa Trocadero, fiind chiar încurajaţi de autorităţi să facă acest lucru.

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri
Recomandări

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri

Photo de Samuel Boivin/ABACAPRESS.COM

Criză a apei îmbuteliate

Calitatea îndoielnică a apei potabile care curge la robinet, pe care nu mulţi se încumetă să o bea fără să o filtreze, din cauza vechimii ţevilor care o transportă, dar şi lipsa unui număr adecvat de cişmele igienice pentru cele 2 milioane de locuitori ai Bucureştiului, au făcut ca în aceste zile să izbucnească o criză a apei potabile în oraş. Firmele care comercializează apă îmbuteliată la bidoane de 19 litri, dar şi cele care furnizează sticlele şi bidoanele de apă plată şi minerală de 0,5-5 litri nu au putut onora toate comenzile in aceste ultime zile. Consumul s-a mărit atât de mult pe fondul creşterii temperaturilor, încât multe magazine au primit de la furnizori doar 50% din cantităţile cerute, iar altele au fost obligate să scoată din depozite toată apa pe care o mai aveau şi să o pună pe raft.

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!
Recomandări

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!

CITEȘTE ȘI:

GALERIE FOTO | Cum se răcoresc europenii în timpul valului de caniculă care a lovit vestul continentului

Măsuri pentru zilele caniculare. Sfatul Ministerului Sănătății, pentru a evita riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate

Containere anticaniculă, amplasate de Primăria Capitalei în zonele aglomerate din București. Ce conțin spațiile deschise începând de mâine / FOTO

Europa de Vest scapă de canicula care a provocat opt decese și incendii devastatoare

Close
Închide
  Close