MENIU CAUTĂ
, de Madalina Ciodaru Burada

COD PORTOCALIU DE NINSORI ŞI VISCOL! Uite unde SE VA DEZLĂNŢUI IARNA

Distribuie

Începând de miercuri dimineaţă, ninsorile şi viscolul au pus stăpânire pe estul Franţei, unde zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, iar circulaţia rutieră, feroviară şi aeriană a fost perturbată, în special în departamentul Loire, dar şi în Ain, Isère, Haute-Loire sau Rhône, potrivit Mediafax.
Un tehnician al ERDF, în vârstă de 41 de ani, a murit miercuri seară, în Puy-de-Dôme, în timp ce repara linii electrice de „înaltă tensiune”, a precizat compania.
Un nou front de ninsori susceptibil să perturbe circulaţia şi „anumite activităţi economice” este aşteptat până vineri dimineaţă, iar Météo France a instituit cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru 25 de departamente din estul Franţei.
„Ninsoarea va înlocui rapid ploaia şi se va intensifica în cursul nopţii” de joi spre vineri, explică Météo France, care precizează că acest prim episod de ninsori al sezonului va duce la acumularea, „în medie, între cinci şi zece centimetri de zăpadă în zona de câmpie, între zece şi 15 centimetri la altitudinea de peste 500-600 de metri şi între 20 şi 30 de centimetri în Masivul Central al Alpilor, mai ales pe versanţii expuşi rafalelor de vânt din nord-vest”, anunţă Météo France.
 

Comentarii