Mergi direct la conținut »
Cod portocaliu de ploi torențiale în Constanța și Tulcea. Capitala și 23 de județe, sub cod galben de ploi
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cod portocaliu de ploi torențiale în Constanța și Tulcea. Capitala și 23 de județe, sub cod galben de ploi

Cod portocaliu de ploi torențiale în Constanța și Tulcea. Capitala și 23 de județe, sub cod galben de ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, valabilă de marţi, ora 11:00, până miercuri, la ora 21:00. Totodată, Capitala și 23 de județe sunt vizate de un cod galben de ploi și vijelii.

Astfel, în Dobrogea, vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula local cantităţi de apă de 40 – 50 l/mp şi, izolat, 70 – 80 l/mp.

De asemenea, în acelaşi interval, Capitala şi alte 23 de judeţe din jumătatea de est a ţării, centru şi vest se vor afla sub cod galben de ploi şi vijelii.

Potrivit meteorologilor, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice şi în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până la sfârşitul acestei săptămâni.


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche


Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ: Avocații femeii de 36 de ani, moartă cu infecții nosocomiale: “Polițistul se tratează la spitalul pe care-l anchetează”


Close
Închide
  Close