Mergi direct la conținut »
Cod portocaliu în mai multe județe din țară. Vijelii, vânt puternic și grindină
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cod portocaliu în mai multe județe din țară. Vijelii, vânt puternic și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o nouă avertizare de cod portocaliu de averse, vijelii, vânt puternic și grindină în mai multe județe.

De Dana Aramă,

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă pentru județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Vaslui și Galați.

Astfel, în mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud se voir semnala vijelie puternică, averse torențiale ce vor cumula 35 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii. Avertizarea de cod portocaliu este valabilă de la ora 15:30 până la ora 16:30.

În județul Mureș, în intervalul 15:20 și 15:50 se vor semnala vânt puternic cu aspect de vijelie ce va atinge la rafală 80-90 km/h, grindină de dimensiuni mici și medii, descărcări electrice, averse ce vor cumula 20…25 l/mp.

Pentru mai multe localități din județul Vaslui și din județul Galați, avertizarea de cod portocaliu este valabilă până la ora 16:00. Aici se vor semnala averse care vor cumula izolat 35…40 l/mp, vânt puternic cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, frecvente descărcări electrice.


Citește și:

5 puncte esențiale despre europarlamentare: PSD, la cel mai slab rezultat istoric, comparabil doar cu venirea CDR, prima alternanță la guvernare!

Close
Închide
  Close