Mergi direct la conținut »
Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale în Salonic! Avertizarea MAE pentru români
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale în Salonic! Avertizarea MAE pentru români

Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale în Salonic! Avertizarea MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe (MEN) informează românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, până pe data de 12 iulie 2019.

De Dragoș Tănase,

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice şi ploi torenţiale”, arată comunicatul MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Această avertizarea apare în contextul unei furtuni puternice care a lovit aseară stațiunea Halkidiki. O româncă şi fiul ei de 8 ani au murit în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din Nea Plagia.

Informația a fost confirmată de MAE, care a precizat că un alt turist român a fost rănit.

Alți patru turiști, doi cehi și doi urși, și-au pierdut viața în alte locuri din nordul Greciei, afectate de vijelie.

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor şi furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunţat autoriăţile din Grecia, care au decretat stare de urgenţă în zona Halkidiki. Cel puţin 140 de pompieri acţionează în zonă.

FOTO – EPA


Citește și: VIDEO / Imagini uluitoare cu furtuna din Halkidiki, soldată cu moartea a șase turiști


Close
Închide
  Close