Mergi direct la conținut »
Codrin Ștefănescu, despre scandalul cu Ilie Năstase: "E mândrie patriotică, nu-i pui cătușe”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Codrin Ștefănescu, despre scandalul cu Ilie Năstase: "E mândrie patriotică, nu-i pui cătușe”

Codrin Ștefănescu, despre scandalul cu Ilie Năstase: „E mândrie patriotică, nu-i pui cătușe”

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a vorbit despre scandalul cu Ilie Năstase. Acesta cere un comportament diferit atunci când vine vorba despre Ilie Năstase, fostul tenismen care s-a ales vineri, 25 mai, cu două dosare penale în 6 ore.

Inițial, fostul jucător de tenis a fost surprins conducând mașina cu o alcoolemie de 0,55 mg/l în aerul expirat, refuzând să se legitimeze și să fie testat alcoolic. Apoi a fost oprit când a condus un scuter și a depășit linia continuă, în dreptul Spitalului Floreasca, deși permisul îi fusese suspendat la abaterea de mai devreme.

Năstase susține că polițiștii, pe care i-a numit milițieni, l-au bruscat și l-au rănit, atunci când l-au reținut și l-au încătușat și a anunțat că își va scoate un certificat medico-legal, apoi va face plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), unde va cere daune de ordinul milioanelor de euro.

La rândul lor, anchetatorii au spus că el a oprit inițial la semnalul polițistului și „în urma unor discuții sumare cu agentul de poliție s-a pus în mișcare, fără a avea acceptul acestuia”… și, astfel, a fost urmărit pentru a putea fi oprit.

Ilie Năstase e Ilie Năstase! E bun național, brand de țară, nume, mândrie patriotică, idol al multor generații. Nu-l abuzezi, nu-l umilești, nu-i pui cătușe, nu-l trântești pe caldarâm. Respect pentru Ilie!”, a scris Codrin Ștefănescu, pe Facebook, alături de o inimioară roșie.

Și Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Ilie Năstase. “Este un abuz de comportament al polițiștilor”

Totuși, după aceste evenimente, fostul sportiv a primit două amenzi, în valoare cumulată de 2.305 lei, dar s-a ales și cu două dosare penale, plus suspendarea permisului de conducere. Mai mult, riscă 5 ani de puşcărie pentru că a condus băut şi a refuzat să dea probe biologice,

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

„Sunt penal, am făcut ceva penal?!”, a comentat Nasty, așa cum a fost poreclit – de-a lungul carierei sale – Ilie Năstase, el susținând că alcoolemia sa a fost de doar 0,05%, nu 0,55%, cum au precizat polițiștii rutieri.

Ilie Năstase, la Spitalul Floreasca

Ilie Năstase, la Spitalul Floreasca

Conducătorului auto i s-a cerut să se legitimeze și, întrucât emana vapori de alcool, i s-a cerut să se supună testării cu aparatul etilotest. Persoana în cauză a refuzat acest lucru, a devenit agresiv, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia. Există înregistrări la dosar în care se arată că polițiștii au intervenit conform procedurilor legale și fără a ține cont de calitatea persoanei”, a declarat Victor Gâlceavă, comisar şef de poliţie , în cadrul unei conferințe de presă.

Iată ce mesaj transmite Ministerul de Interne, după scandalul cu Ilie Năstase.

Au făcut polițiștii exces de zel când i-au pus cătușe lui Ilie Năstase? Ce spun cititorii Libertatea

Au procedat polițiștii corect în cazul încătușării lui Ilie Năstase?

Se încarcă ... Se încarcă ...

Citește și: VIDEO. Opt ani de la moartea lui Jean Constantin. Cântărețul Ionuț Galani, la mormântul său


 

Close
Închide
  Close