Mergi direct la conținut »
Codrin Ștefănescu, despre ordonanța de amnistie și grațiere. "Tot ce am promis vom face". Reacţia premierului Dăncilă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Codrin Ștefănescu, despre ordonanța de amnistie și grațiere. „Tot ce am promis vom face”. Reacţia premierului Dăncilă

Secretarul general interimar al PSD, Codrin Ștefănescu, a afirmat, pentru a doua oară la interval de două zile, că PSD și ALDE își vor asuma ordonanța de amnistie și grațiere. Ștefănescu a făcut această declarație în contexul în care președintele Klaus Iohannis a avertizat că această măsură ar fi "catastrofă".

În schimb, premierul Viorica Dăncilă a precizat că pe masa Guvernului nu se află un astfel de proiect.

„Legat de legile pe care le facem, legile nu sunt pentru Liviu Dragnea. Legile sunt pentru zeci de mii de români și zeci de mii de familii de români călcate în picioare de un sistem odios pe care el îl protejează în fiecare zi prin tot ce face”, a declarat Codrin Ștefănescu la Antena 3.

Secretarul general interimar al PSD a făcut această afirmație, după ce președintele Klaus Iohannis a spus că PSD dorește să dea lege pentru a-l scăpa de pușcărie pe „infractorul Liviu Dragnea”.

G4media notează că social-democratul Codrin Ștefănescu a reluat declarația marți seara la România TV.

„Vom continua să modificăm legile, vom continua să trecem prin Parlament ce am spus, vom continua să cerem călăii ăștia să răspundă în fața legii și la final dăm și amnistia și grațierea, ca să ne lămurim. Cu sau fără voia PNL-Orban, USR și Tomac”, a menționat Ștefănescu.

„PSD și ALDE, coaliția de guvernare, PSD în primul rând, așa cum a promis, va duce la capăt toate legile justiției, modificările Codului Penal. Tot ce am promis vom face și, într-un final, cu siguranță ne vom asuma și ordonanța de amnistie și grațiere – nu știu sub ce formă: formă de lege sau formă de ordonanță. Însă lucrurile au fost deja percepute foarte bine în sânul opiniei publice. La câte abuzuri au avut loc, oameni care au stat la pușcărie și acum câștigă că fapta nu există…”, a afirmat secretarul general interimar al PSD și joi seara, la Antena 3.

Premierul Viorica Dăncilă spune că pe masa sa nu există un astfel de proiect referitor la amnistie şi graţiere şi nici nu a discutat cu vreun ministru al Cabinetului său despre acest subiect.

Dăncilă a răspuns astfel întrebată despre informaţiile lansate în spaţiul public potrivit cărora Guvernul, sub o formă sau alta, asumată sau nu de un membru al Cabinetului său, ar pregăti o ordonanţă de urgenţă cu privire la amnistie şi graţiere şi dacă Executivul ia în calcul până la finele anului sau începutul anului viitor o astfel de variantă.

Am spus şi repet, nu am discutat cu niciun ministru, nu am pe masa prim-ministrului, nu am avut nicio discuţie în acest sens. Deci, de ce să vorbesc despre ceva despre care nu am discutat? Am văzut că s-a lansat în spaţiul public, am văzut solicitări în spaţiul public, am văzut critici, dar eu, ca prim-ministru, vă spun că pe masa prim-ministrului nu există aşa ceva şi nu am avut o discuţie cu un ministru în acest sens”, a declarat Viorica Dăncilă joi seară, la finalul galei „100 pentru Centenar”.

Joi, președintele Klaus Iohannis a avertizat PSD să nu adopte o ordonanță de urgență privind admnistia și grațierea deoarece acest lucru ar fi „o catastrofă pentru România”.

„Există semnale că la PSD nu s-a abandonat această idee (OUG pentru amnistie și grațiere – n. red.) O astfel de ordonanţă, care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Ar fi o catastrofă. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.


Citește și:

VIDEO/ Mica Românie de la Cercul Polar: Iubirea româno-norvegiană topește zăpezile Nordului. La nunta Alinei cu Pål, invitații au venit cu mâncare de acasă!


 

Close
Închide
  Close