MENIU CAUTĂ
31 Iul. 2018 15:00 , de Valentina Postelnicu

UPDATE. Comandament pentru pesta porcină, la Palatul Victoria, cu miniștrii responsabili și cu cei de la ANSVSA

Distribuie

Comandament pentru pesta porcină, la Palatul Victoria, cu miniștrii responsabili, despre situația din județele afectate de aceste focare. La întâlnire urmează să participe reprezentanții ANSVSA-ul, precum și miniștrii de Interne, Apărare, Transporturi, ministrul Economiei, ministrul Mediului și ministrul Apelor şi Pădurilor. 

UPDATE ora 15.00 La Palatul Victoria au venit miniştrii Agriculturii, Dezvoltării Regionale, Afacerilor Interne, Sănătăţii, Finanţelor, Economiei, Apărării, Transporturilor, dar şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi reprezentanţi de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici a ajuns la sediul Guvernului.

Focare de pestă porcină africană au fost confirmate în mai multe judete din țară. De exemplu, recent, virusul Pestei Porcine Africane a fost depistat la doi mistreți din Sălaj. Animalele erau moarte, într-o pădure.

Boala nu se transmite la om, însă pierderile socio- economice sunt imense. Nu există vaccin sau tratament pentru această boală. De aceea, autoritățile fac apel la proprietarii de porci să fie atenți atunci când animalele prezintă simptome de boală și să anunțe cu rapiditate medicul veterinar din zona în care se află.

La Brăila, pesta porcină s-a răspândit cu repeziciune și a dus la uciderea a peste 3.000 de porci din gospodăriile oamenilor.

Autoritățile iau măsuri dure pentru ca virusul să rămână în interiorul celor trei comune afectate deja și să nu afecteze și fermele din județ. până acum, în județ sunt zece focare de pesta porcină africană.

Citește mai multe despre ansvsa, MAI, ministrul agriculturii, ministrul mediului, ministrul Transporturilor, palatul Victoria, pestă porcină și ședință pe Libertatea.

Comentarii