Mergi direct la conținut »
Comisarul Traian Berbeceanu este noul șef de cabinet al ministrului de interne Traian Vela
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Comisarul Traian Berbeceanu este noul șef de cabinet al ministrului de interne Traian Vela

Comisarul-șef în rezervă Traian Berbeceanu va fi noul șef de cabinet al ministrului de interne Marcel Vela. El este cunoscut pentru ieșirile sale publice în care combate corupția și este autorul unui roman autobiografic.

De Mihai Niculescu,

Noua funcție care va fi deținută de Traian Berbeceanu a fost anunțată joi, într-o conferință de presă susținută de ministrul de interne. El urmează să-și ia în primire postul începând cu săptămâna viitoare.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

El a susținut de mai multe ori că dosarul a fost „fabricat” de către unii din șefii săi și anumiți procurori

Astfel, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzați că l-ar fi anchetat în mod ilegal pe Traian Berbeceanu.

Recent, fostul procuror șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, fostul procuror DIICOT- Nicolae Cean și fostul ofițer al BCCO Alba Iulia, Alin Muntean (suspendat din funcție), au cerut în instanță interzicerea comercializării și republicării cărții lui Traian Berbeceanu, ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”, potrivit G4Media.

”Cam ce nu vreți voi să se afle, măi? Cum ați fabricat probe mincinoase și nelegale împotriva mea, cum m-ați arestat nevinovat, cum mi-ați distrus cariera profesională, cum mi-ați terorizat familia? Și pentru toate astea mai vreți și scuze publice? Vreți blocarea aflării adevarului prin interzicerea cărții?” a fost reacția lui Berbeceanu pe Facebook

Sursa foto: Facebook

Close
Închide
  Close