Mergi direct la conținut »
Comisia Europeană a cerut Statelor Unite să elimine vizele pentru România
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Comisia Europeană a cerut Statelor Unite să elimine vizele pentru România

Comisia Europeană a cerut Statelor Unite să elimine vizele pentru România

Comisia Europeană a transmis o solicitare Statelor Unite prin care cere eliminarea vizelor pentru toate statele membre, inclusiv România. Bruxellesul își bazează cererea pe faptul că cetățenii americani pot călători în toate statele UE fără viză.

Acesta este singurul caz de nereciprocitate din blocul comunitar, iar Comisia Europeană a prezentat un raport de evaluare asupra progreselor înregistrare în ultimele 12 luni pentru obţinerea reciprocităţii regimului de vize în relaţia cu Statele Unite.

„Reciprocitatea în materie de vize este un principiu fundamental al politicii comune a vizelor în Uniunea Europeană, iar Comisia Europeană menţine angajamentul deplin de a obţine, ca prioritate, călătorii fără vize spre Statele Unite pentru toate ţările membre UE”, informează Executivul Uniunii Europene, potrivit Mediafax.

„În acest scop, Comisia Europeană va continua acţiunile în relaţia cu Statele Unite, în coordonare cu cele cinci state membre ai căror cetăţeni încă au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite; procedura este orientată spre obţinerea de rezultate”, mai anunță CE.

Parlamentul European este tentat să răspundă rigidității SUA pe acest subiect prin reintroducerea temporară a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii americani, dar CE consideră că măsura ar fi contraproductivă.

Cinci dintre cele 27 de state membre ale UE nu au acces în Statele Unite fără viză. Acestea sunt România, Bulgaria, Cipru, Croaţia şi Polonia.


Citește și: EXCLUSIV/ „A fost șocul vieții când am aflat cine e Moș Crăciun!”. Răzvan Lucescu ne-a dezvăluit cum a descoperit, când era în clasa a III-a, că Mircea Lucescu, tatăl lui, este cel responsabil pentru cadourile de sub brad


 

Close
Închide
  Close