Mergi direct la conținut »
Comisia Europeană: "Vom studia cu atenţie proiectele de modificare a Codului Penal şi a Codului de procedură penală"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Comisia Europeană: "Vom studia cu atenţie proiectele de modificare a Codului Penal şi a Codului de procedură penală"

Comisia Europeană: „Vom studia cu atenţie proiectele de modificare a Codului Penal şi a Codului de procedură penală”

Comisia Europeană a anunţat, în această seară, că va analiza cu atenţie proiectele de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, adoptate de Camera Deputaţilor, şi a reafirmat că România trebuie să reia urgent procesul de reformă.

De Dragoș Tănase,

„Avem cunoştinţă despre votul asupra Codurilor penale revizuite care a avut loc astăzi în Parlamentul român. Vom studia cu atenţie măsurile adoptate, înainte de a decide paşii următori. Înţelegem că ele încă nu sunt promulgate sau intrate în vigoare. Doresc să vă reamintesc că această Comisie a fost foarte clară în privinţa poziţiei sale asupra situaţiei statului de drept în România. România trebuie să reia urgent procesul de reformă. Dacă nu se dă curs îngrijorărilor noastre, Comisia va trebui să acţioneze rapid şi să folosească mijloacele avute la dispoziţia sa”, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar, pentru Agerpres.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectele de modificare a Codului Penal şi a Codului de procedură penală.

În urma votului, Partidul Național Liberal (PNL) şi Uniunea Salvați România (USR) au anunţat că o să le atace din nou la Curtea Constituţională a României (CCR).

Astăzi, Comisia de la Veneţia a ajuns la Bucureşti pentru a analiza modificările la legile justiţiei şi la Codurile Penale.

FOTO – EPA


Citește și… Ce a transmis Klaus Iohannis delegaţiei Comisiei de la Veneţia. Şeful statului, nemulţumit de modul „defectuos” în care PSD legiferează. Cel mai recent exemplu, votul pe Codurile Penale

Cine sunt parlamentarii din Opoziţie care au votat Codurile Penale şi ce prevederi controversate cuprind proiectele adoptate

Comisia Iordache a dat vot pe modificările la Codul de Procedură Penală. Iordache: „O eventuală sesizare la Curtea Constituţională va fi respinsă de pe scaun!”


 

Close
Închide
  Close