MENIU CAUTĂ
, de Adrian Ilie

Comisiile juridice ale Parlamentului vor începe să discute modificările impuse de referendumul din 26 mai

Distribuie

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au decis să ceară comisiilor parlamentare juridice să analizeze care sunt modificările legislative și constituționale care sunt necesare pentru punerea în practică a referendumului din 26 mai.

Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după reuniunea Birourilor Permanente.

”Astăzi, la Biroul Senatului şi cred că şi la Cameră, Comisiile juridice vor primi însărcinarea să analizeze care sunt modificările legislative sau constituţionale necesare pentru transpunerea rezultatului referendumului. Mi se pare un punct important. Trebuie acţionat cât se poate de repede. E un proces laborios care, la Senat, cel puţin, ţine de Comisia juridică şi de Comisia de constituţionalitate”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

La referendumul din 26 mai, majoritatea alegătorilor care s-au prezentat la urne au răspuns afirmativ la ambele întrebări formulate de către președintele Iohannis: „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție? și „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Citește și:Dăncilă anunţă că PSD nu e de acord cu organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei la alegeri. Social-democraţii vor referendum în august

Citește mai multe despre Referendum și revizuirea constitutiei pe Libertatea.

Comentarii