MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2013 13:30 , de Iulian Simbeteanu

Conductorul trenului deraiat în Spania, arestat preventiv

Distribuie

Şeful poliţiei din Galicia, Jaime Iglesias, a declarat că, cel mai probabil, cauza accidentului a fost viteza excesivă într-o curbă periculoasă.

Potrivit transcrierii unei comunicări radio a conductorului, conductorul a recunoscut că mergea cu viteza de 190 de kilometri pe oră pe un tronson în acre viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră, informează Mediafax.

În vârstă de 52 de ani, conductorul lucrează de aproximativ 30 de ani în cadrul Renfe, compania publică spaniolă de căi ferate, iar începând din 2000 în postul de conductor.

Trei străini au murit

Poliţia spaniolă a anunţat vineri la prânz că a numărat 78 de corpuri ale unor persoane care au murit în accident, dintre care au fost identificate 72, în contextul în care bilanţul anunţat oficial este de 80 de morţi.

Între corpurile identificate se află şi cele a trei străini, şi anume un algerian, un mexican şi un american, a declarat pentru presă Antonio del Amo, însărcinat cu coordonarea poliţiei criminalistice.

Trenul, care venea de la Madrid, a deraiat miercuri seara la aproximativ patru kilometri distanţă de gara din Santiago de Compostela, în contextul în care circula cu o viteză excesivă pe un tronson în care viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră.

Citește mai multe despre Accident feroviar pe Libertatea.

Comentarii