Mergi direct la conținut »
Congresul american anunță că nu există dovezi în urma acuzațiilor de spionaj făcute de Trump la adresa lui Obama
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Congresul american anunță că nu există dovezi în urma acuzațiilor de spionaj făcute de Trump la adresa lui Obama

Congresul american anunță că nu există dovezi în urma acuzațiilor de spionaj făcute de Trump la adresa lui Obama

Congresmeni americani specializați în problemele serviciilor de informații au declarat că nu există dovezi privind interceptarea comunicaţiilor din Trump Tower, din Manhattan, nici în cursul campaniei electorale şi nici în perioada de tranziţie, relatează ABC News. Comisia a anchetat acuzațiile aduse de președintele Trump la adresa predecesorului său.

Adam Schiff, democrat de California, a declarat că nu există “nicio bază” pentru acuzaţiile lui Trump, potrivit căruia predecesorul său, Barack Obama, ar fi interceptat ilegal comunicaţiile din Trump Tower.

“Mă îngrijorează profund că preşedintele ar face o astfel de acuzaţie fără nicio bază”, a spus el.

La rândul său, preşedintele Comisiei, republicanul de California Devin Nunes, a subliniat: “Nu cred că a existat o interceptare propriu-zisă a Trump Tower.

La începutul lunii martie, Donald Trump l-a acuzat pe predecesorul său că i-a interceptat conversațiile din Trump Tower.

„Trebuie să decizi dacă iei tweet-urile literal şi, dacă da, atunci în mod clar preşedintele a greşit”, a explicat Nunes, referindu-se la mesajele publicate de Trump pe Twitter pe 4 martie.

El a precizat că, în următoarele săptămâni, va avea loc o audiere publică în acest dosar, iar Schiff a anunţat că membrii Comisiei vor întreba oficiali din Departamentul de Justiţie dacă au văzut “vreo dovadă care să susţină afirmaţia preşedintelui”.

La 4 martie, într-o serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump l-a acuzat pe Barack Obama că a dispus interceptarea convorbirilor sale telefonice înainte de alegerile de la 8 noiembrie.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

„Cât de jos s-a coborât președintele Obama să îmi intercepteze telefoanele în timpul foarte sacrului proces electoral. Asta e Nixon/Watergate”, a comentat Trump.

Acuzațiile sale au ridicat semne de întrebare, deoarece în calitate de președinte Donald Trump are acces la informații clasificate care ar fi putut veni în sprijinul afirmațiilor sale.


Citește și:

Close
Închide
  Close