Mergi direct la conținut »
Consilierii locali din Timișoara își donează indemnizațiile pe trei luni pentru spitale. La cât se ridică sumele
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Consilierii locali din Timișoara își donează indemnizațiile pe trei luni pentru spitale. La cât se ridică sumele

Consilierii locali din Timișoara își donează indemnizațiile spitalelor. Sumele pe trei luni încasate de consilierii locali vor fi folosite la achiziționarea de echipamente de protecție. Reprezentanții PSD au fost cei care au avut inițiativa, urmați de cei ai PNL. Indemnizația unui ales local este de 1.090 de lei pe lună.

De Mihai Niculescu,

Majoritatea consilierilor locali din Timișoara au ales să-și doneze indemnizațiile spitalelor din oraș, în plină luptă cu pandemia de coronavirus.

Consilierii locali s-au arătat dispuși să-și doneze indemnizațiile vreme de trei luni pentru cadrele medicale din oraș care luptă cu boala provocată de coronavirus. Aleșii PSD au anunțat, în cadrul ședinței de consiliu de marți, că au decis să renunțe la indemnizații pentru a-i încuraja pe medici și pe ceilalți din sistem implicați în tratarea bolnavilor de COVID-19, potrivit tion.ro.

„Cred că este necesar și un mesaj pozitiv de susținere, pentru că oamenii se uită cu multă speranță la cei pe care îi consideră liderii comunității. Domnul profesor Tavi Mazilu a spus mai devreme, noi am decis, grupul consilierilor PSD, să donăm indemnizația pe care o primim, pe perioada de trei luni. Este pe aceeași linie de încurajare a oamenilor, de a simți că nu sunt singuri”, a explicat Luminița Țundrea (PSD).

Aleșii liberali vor face același lucru și adună bani și la partid pentru spitalele care au nevoie în permanență de echipamente medicale fără de care nu pot consulta bolnavii infectați cu coronavirus, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

Indemnizația de consilier local ajunge la 1.090 de lei/lună, astfel că vreme de trei luni fiecare ales va dona aproximativ 3.270 de lei.

PSD are nouă consilieri, astfel că de la social democrați se vor aduna aproape 30.000 de lei, iar PNL are 11 aleși municipali, de la care s-ar strânge aproape 36.000 de lei. Un total de 65.400 de lei, bani destinați achiziției de echipamente de protecție.

Primăria Timișoara a alocat în luna martie aproape 20 de milioane de lei pentru spitalele din subordine, Municipal și „Victor Babeș”.

Close
Închide
  Close