UPDATE 14.40: Poliția olandeză a anunțat miercuri că l-a arestat pe șoferul tirului care transporta containerul frigorific ce urma să ajungă în Marea Britanie și în care se aflau 25 de migranți.

Potrivit nltimes.nl, este vorba despre un cetățean român, în vârstă de 39 de ani.

Inițial, nu era clar dacă românul știa despre migranții pe care îi transporta. Acum, poliția îl cercetează pentru trafic de persoane.

Din cei 25 de migranți aflați în container, 6 sunt minori.

Nu se știe deocamdată naționalitatea acestora. Deși majoritatea spun că sunt din Irak și Kuweit, nu au asupra lor niciun document care să le demonstreze declarațiile.

Trecătorii clandestini, a căror origine nu a fost precizată, au primit îngrijiri medicale în portul Vlaardingen, în apropiere de Rotterdam, iar doi dintre ei au fost spitalizaţi.

”Odată la bord, s-a dovedit că mai multe persoane au fost descoperite într-un container frigorific. Nava s-a întors în port”, au transmis serviciile de urgenţă din regiunea Rotterdam pe contul lor de Twitter.

Cele 25 de persoane au ieşit din navă şi au primit îngrijirile medicale de care au avut nevoie. Anterior, un mesaj provenit de pe navă a precizat că nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa.

Serviciile de urgență din Rotterdam:

Nava a fost verificată şi de câini poliţişti şi urma să fie trimisă în portul britanic Felixstowe pentru a se stabili dacă mai există şi alţi migranţi la bord.

Nava aparţine companiei DFDS Seaways, care a precizat că migranţii s-au urcat la bord pe o semiremorcă, potrivit cotidianului De Telegraaf.

Această descoperire survine după găsirea a 39 de vietnamezi morţi într-un camion frigorific luna trecută în Marea Britanie.

Citeşte şi:

Iohannis și Dăncilă, confruntare de la distanță. Cum au răspuns cei doi candidați la întrebări comune

TestVot îți răspunde toate întrebările legate de Iohannis și Dăncilă. Află care e mai apropiat de convingerile tale

Procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar cinci ani. A avut o ascensiune uluitoare, deși secţia sa a finalizat un singur rechizitoriu într-un an

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 3 iulie 2020. Berbecii caută cel mai bun răspuns la provocările care apar astăzi
HOROSCOP
Horoscop 3 iulie 2020. Berbecii caută cel mai bun răspuns la provocările care apar astăzi
RECOMANDĂRI