Mergi direct la conținut »
Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul din Ploieşti. Ce a găsit Sorina Pintea în unitatea medicală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul din Ploieşti. Ce a găsit Sorina Pintea în unitatea medicală

Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul din Ploieşti. Ce a găsit Sorina Pintea în unitatea medicală

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut un control, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, județul Prahova. În urma vizitei, în unitatea medicală s-au semnalat mai multe nereguli, iar ministrul a cerut demiterea unui director şi control urgent al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

De Dragoș Tănase,

Prima oprire a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), apoi la Secţia de Cardiologie, la Secţia de Neurochirurgie şi apoi a revenit la UPU.

„A stat de vorbă cu doctorii, cu asistentele, cu aparţinătorii, cu mine. A găsit nereguli. Că nu este curat, nu sunt etichetele puse, stau aparţinătorii prea mult. La UPU… că e puţin personal, că sunt timpi mari de aşteptare. A solicitat demiterea directorului responsabil de îngrijiri, iar Direcţiei de Sănătate Publică un control de urgenţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Bogdan Toader, pentru Mediafax.

Toader a precizat că, în privinţa demiterii directorului, va discuta cu Consiliul de Administraţie.

Ulterior, sâmbătă dimineaţă, Sorina Pintea a declarat că a găsit mizerie în Spitalul din Ploieşti, chiar şi în secţiile renovate, şi sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale faţă de pacienţi.

„(Au fost acuzaţii privind-n.r.) Modalitatea în care pacienţii sunt trataţi, modul în care li se vorbeşte, comportamentul cadrelor medicale faţă de aceştia. Şi probleme de natură administrativă, pentru că nu mă aşteptam ca într-o unitate medicală, în România secolului XXI, să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat. Inclusiv în secţiile renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea Primiri Urgenţe, dar chiar partea renovată nu era curată”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Totodată, în cadrul controlului, Sorina Pintea a identificat încălcări ale protocolului privind dezinfectarea: „Eu nu cred că e o scuză să ai mulţi pcienţi şi să nu faci curat, aşa cum ar trebui într-un spital. (…) Am urcat în Secţia de neurochirurgie, unde o infirmieră spăla pe jos cu 3-4 pastile în apă. Deşi trebuie să cunoască procedurile. (…) Medicul de gardă spunea că nu au infecţii. Mi-e greu să cred. „Cred că nu le raportaţi, nu că nu aveţi”, a mai spus Pintea.

Marţi seara, Sorina Pintea a făcut o vizită inopinată şi la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, după o serie de sesizări privind nereguli, ministrul declarând că parte din problemele reclamate sunt reale şi generate în unele cazuri de neînţelegerile dintre medici.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Recent, ministrul Sănătății l-a demis și pe managerul Spitalului Bagdasar-Arseni. Sorina Pintea nu l-a găsit la birou, când angajații protestau în fața instituției.

FOTO – Facebook.com


Citește și… Sorina Pintea, surprinsă că la discuțiile despre legalizarea canabisului medical a participat o companie israeliană: ”Reprezentanții firmei n-aveau ce căuta acolo!”

Dezinfectanții cu probleme au ajuns în peste 30 de spitale din țară. Sorina Pintea: „Se pare că n-am fost luată în serios”

După cazul medicului fals, Ministerul Sănătății aruncă și copilul împreună cu apa din copaie. Prigoana Sorinei Pintea împotriva tuturor voluntarilor din spitale!


 

Close
Închide
  Close