Mergi direct la conținut »
Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul din Ploieşti. Ce a găsit Sorina Pintea în unitatea medicală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul din Ploieşti. Ce a găsit Sorina Pintea în unitatea medicală

Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul din Ploieşti. Ce a găsit Sorina Pintea în unitatea medicală

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut un control, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, județul Prahova. În urma vizitei, în unitatea medicală s-au semnalat mai multe nereguli, iar ministrul a cerut demiterea unui director şi control urgent al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

De Dragoș Tănase,

Prima oprire a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), apoi la Secţia de Cardiologie, la Secţia de Neurochirurgie şi apoi a revenit la UPU.

„A stat de vorbă cu doctorii, cu asistentele, cu aparţinătorii, cu mine. A găsit nereguli. Că nu este curat, nu sunt etichetele puse, stau aparţinătorii prea mult. La UPU… că e puţin personal, că sunt timpi mari de aşteptare. A solicitat demiterea directorului responsabil de îngrijiri, iar Direcţiei de Sănătate Publică un control de urgenţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Bogdan Toader, pentru Mediafax.

Toader a precizat că, în privinţa demiterii directorului, va discuta cu Consiliul de Administraţie.

Ulterior, sâmbătă dimineaţă, Sorina Pintea a declarat că a găsit mizerie în Spitalul din Ploieşti, chiar şi în secţiile renovate, şi sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale faţă de pacienţi.

„(Au fost acuzaţii privind-n.r.) Modalitatea în care pacienţii sunt trataţi, modul în care li se vorbeşte, comportamentul cadrelor medicale faţă de aceştia. Şi probleme de natură administrativă, pentru că nu mă aşteptam ca într-o unitate medicală, în România secolului XXI, să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat. Inclusiv în secţiile renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea Primiri Urgenţe, dar chiar partea renovată nu era curată”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Totodată, în cadrul controlului, Sorina Pintea a identificat încălcări ale protocolului privind dezinfectarea: „Eu nu cred că e o scuză să ai mulţi pcienţi şi să nu faci curat, aşa cum ar trebui într-un spital. (…) Am urcat în Secţia de neurochirurgie, unde o infirmieră spăla pe jos cu 3-4 pastile în apă. Deşi trebuie să cunoască procedurile. (…) Medicul de gardă spunea că nu au infecţii. Mi-e greu să cred. „Cred că nu le raportaţi, nu că nu aveţi”, a mai spus Pintea.

Marţi seara, Sorina Pintea a făcut o vizită inopinată şi la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, după o serie de sesizări privind nereguli, ministrul declarând că parte din problemele reclamate sunt reale şi generate în unele cazuri de neînţelegerile dintre medici.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

Recent, ministrul Sănătății l-a demis și pe managerul Spitalului Bagdasar-Arseni. Sorina Pintea nu l-a găsit la birou, când angajații protestau în fața instituției.

FOTO – Facebook.com


Citește și… Sorina Pintea, surprinsă că la discuțiile despre legalizarea canabisului medical a participat o companie israeliană: ”Reprezentanții firmei n-aveau ce căuta acolo!”

Dezinfectanții cu probleme au ajuns în peste 30 de spitale din țară. Sorina Pintea: „Se pare că n-am fost luată în serios”

După cazul medicului fals, Ministerul Sănătății aruncă și copilul împreună cu apa din copaie. Prigoana Sorinei Pintea împotriva tuturor voluntarilor din spitale!


 

Close
Închide
  Close