De Cătălin Tolontan, Alexandra Nistoroiu,

Am trimis fundației pe numele căreia au intrat cei de la firmă o scrisoarea de atenționare!
Sorina Pintea, ministrul Sănătății


de Alexandra Nistoroiu și Cătălin Tolontan
-Doamna ministru, cum se explică faptul că, la prima ședință a comisiei inițiate de dumneavoastră, au participat reprezentanții unei firme cu interes comercial în canabis?
-Eu am fost la ședința de guvern, n-am prezidat ședința. N-am fost acolo, la grupul de lucru. Comisia am înființat-o pe 13 martie și am vrut să fiu președinte tocmai ca să nu se ajungă la exagerări în abordarea unei chestiuni delicate și necesare precum legalizarea medicinală a canabisului.

-Bun, dar Filip Hausner, cetățean israelian și reprezentant al Kidmat Eden, a fost la comisie și a vorbit în această calitate comercială, cum singur a recunoscut în Libertatea.
-Așa e, după ce am văzut articolul din Libertatea am cerut lista celor care au intrat și am găsit pe ea doi oameni care nu aveau ce căuta. Nu e normal ce s-a întâmplat! Am trimis fundației pe numele căreia au intrat o scrisoare de atenționare. Am și vorbit cu domnul Costin Militaru, cel care i-a adus pe cei doi. Nu avea acest drept, să-și aducă singur invitați!

-În comisie, conform ordinului dumneavoastră de ministru, pot ajunge doar membri comisiilor MS sau reprezentanții pacienților. Nu firme care să-și facă lobby.
-Da, așa e. Să vă spun ceva, vă rog. Accesul restrictiv eu l-am impus prin ordin tocmai pentru că eu cred în legiferarea canabisului medical, însă făcut fără exagerări și cu respectarea normelor europene. Cred în această inițiativă, ea a venit ca propunere de la medicii din comisiile ministerului și de la asociațiile de pacienți. Dar ea, e corect ce spuneți, trebuie să fie derulată transparent și cu reguli. Pe de altă parte, am o obiecție la ceva ce ați scris.

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri
Recomandări

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri

-Vă rugăm.
-Ați scris că domnul Teodorovici a fost primul care a deschis dezbaterea publică și nu e adevărat.

-În ce sens, că toată presa și nu numai a văzut același lucru?
-Eu am fost prima care a vorbit despre inițiativă, există știre la Kanal D, când am anunțat înființarea comisiei. Încă o dată, pentru mine această comisie e o miză care ține de pacienți, restul sunt speculații.

Foto: Hepta


Citește și:

EXCLUSIV/ De ce se grăbește Guvernul Dăncilă să legalizeze canabisul medicinal? Participanții secreți de la discuții

Diana Belbiță s-a supărat pe români și va reprezenta Canada: "În România voi veni doar în vizită"
GSP.RO

Diana Belbiță s-a supărat pe români și va reprezenta Canada: "În România voi veni doar în vizită"

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii
HOROSCOP

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii