Controversatul președinte filipinez Rodrigo Duterte a interzis fumatul în spațiile publice. Ce pedepse riscă cei care încalcă legea

19 mai 2017 16:00

Controversatul președinte filipinez Rodrigo Duterte a ajuns din nou atenția internațională. El a semnat un ordin executiv prin care a interzis fumatul în spațiile publice. Noua politică este una dintre cele mai stricte din țările din sud-estul Asiei, relatează The Guardian.

Rodrigo Duterte, care a fost un fumător înrăit, dar a fost nevoit să renunțe la recomandarea doctorilor, a declarat război tutunului. Fumatul este de acum interzis în spațiile publice din Filipine. Această nouă lege acoperă chiar și țigările electronice.

Cei care încalcă această lege riscă până la patru luni de închisoare și o amendă de aproximativ 100 de dolari. Interdicția se aplică atât în spațiile exterioare, cât și în cele interioare.

În plus, sunt interzise reclamele la tutun și sponsorizările, care pot sancționate cu o amendă de până la 80.000 de dolari și trei ani de închisoare, precum și revocarea permisului de afaceri.

Cei care nu pot renunța totuși la viciu vor avea la dispoziție zone speciale pentru fumat, de cel puțin zece metri pătrați, care se vor afla la cel puțin zece metri distanță de intrările sau ieșirile din clădiri.

Rodrigo Duterte a stârnit controverse la nivel mondial după ce a declarat un război împotriva consumatorilor și traficanților de droguri. Potrivit unor organizații pentru drepturile omului, peste 7.000 de oameni, suspectați că ar consuma sau ar trafica substante interize, au fost ucise de când Duterte a preluat puterea.

Totodată, el a fost de mai multe ori în atenție, în urma afirmațiilor controversate pe care le-a făcut. El l-a numit pe Barack Obama “fiu de curvă”, s-a comparat cu Adolf Hitler și a afirmat că „va mânca ficatul unui terorist”.

Citește și:

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro