Mergi direct la conținut »
Copiii din Bistrița au împodobit cu ouă un copac din fața Bisericii Evenghelice
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Copiii din Bistrița au împodobit cu ouă un copac din fața Bisericii Evenghelice

Copiii din Bistrița au împodobit cu ouă un copac din fața Bisericii Evenghelice

Chiar dacă la Bistrița este foarte frig, zeci de copii au mers dimineață pentru a-i ajuta pe pompierii voluntari, împodobind împreună, cu ouă, un copac din fața.

Aproximativ 70 de elevi de la școlile din municipiul Bistrița au pictat sute de ouă cu care autoritățile au împodobit, la fel ca și anul trecut, un copac situat în centrul orașului, în fața Bisericii Evanghelice din Bistrița.

„Copacul completează atmosfera de sărbătoare creată în orașul nostru prin amplasarea acestor ouă gigant în mai multe puncte din oraș. Vreau să-i felicit în primul rând pe toți cei care s-au implicat în confecționarea ouălor și în special pe copiii care au realizat aceaste ouă în cadrul cursurilor organizate de Centrul Comunitar pentru tineret”, a spus viceprimarul Cristian Niculae, conform Bistrițeanul, prezent la eveniment.

Cu sprijinul pompierilor voluntari, elevii au amplasat în copacul din centrul orașului peste 600 de ouă de toate culorile și mărimile.

Împodobirea copacului de Paște reprezintă o veche tradiție săsească pe care bistrițeni au preluat-o de la sași, iar copacul, care are peste 4 metri înălțime, va rămâne împodobit până după Rusalii.

Close
Închide
  Close