Mergi direct la conținut »
Anchetă deschisă în cazul copilului terorizat de mama sa cu ajutorul lui „Moș Nicolae”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Anchetă deschisă în cazul copilului terorizat de mama sa cu ajutorul lui „Moș Nicolae”

Imagini șocante cu un copil de aproximativ cinci ani, terorizat de către mama sa în timpul oferirii darurilor de Moș Nicolae. Într-un filmuleț postat pe internet se poate vedea cum un bărbat deghizat în Moș Nicolae a pus un băiețel de cinci ani din Bistrița-Năsăud să stea în genunchi și îl ceartă punându-l să promită că va fi cuminte la grădiniță și că nu va mai face prostii, iar la un moment dat chiar îl lovește pe băiat cu un băț peste sold.

De Cătălin Schipor,


UPDATE, ORA 18.00 – Poliția bistrițeană s-a autosesizat și a început o anchetă penală pentru rele tratamente aplicate minorului în cazul copilului din Bistrița Bârgăului, terorizat de către mama sa cu ajutorul unui bărbat deghizat în „Moș Nicolae”.

„Poliția s-a autosesizat ca urmare a unor imagini video apărute în mass-media. În urma verificărilor, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de rele tratamente aplicate minorului. Polițiștii au solicitat sprijin psihologic la DGASPC”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, potrivit Bistriteanul.ro.

Sursa citată precizează că mama copilului are 31 de ani și este din Bistrița-Bârgăului. Cel care s-a deghizat în Moș Nicolae și a terorizat copilașul are 40 de ani și este chiar unchiul micuțului. A fost prezentă și o fată de 11 ani, rudă cu băiețelul, care este pusă să spună o rugăciune, în genunchi.

Deocamdată, dosarul penal este in rem, adică vizează fapte, și nu persoane. Ancheta se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.


UPDATE, ORA 12.30: Cazul copilului terorizat de „Moș Nicolae“ a fost sesizat de către tatăl copilului la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în seara de 6 decembrie, pe pagina de Facebook a instituției.

Bărbatul este din localitatea Tuzla, dar în prezent este plecat la muncă în străinătate.

Imediat după ce a primit filmulețul de la fosta sa soție, în seara de 6 decembrie, a alertat autoritățile din Constanța, trimițându-le inspectorilor DGASPC inclusiv și filmarea.

Marcel Ciolacu și-a anunțat colegii că Viorica Dăncilă va fi săltată de către DNA
Recomandări
Marcel Ciolacu și-a anunțat colegii că Viorica Dăncilă va fi săltată de către DNA
 

A doua zi, a fost solicitat și ajutorul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța pentru identificarea soției.

Polițiștii au stabilit că, în urma divorțului, femeia s-a mutat în județul Bistrița-Năsăud, drept urmare, cazul a fost preluat de către autoritățile din acest județ.


Întreaga scenă are loc în prezența mamei copilului, care îl încurajează amuzată pe Moș Nicolae să îl pună de mai multe ori pe copil să promită că nu va mai scrie cu creioanele pe pereții grădiniței.

În toată această perioadă, pe filmuleț se poate vedea cum copilul, de-a dreptul terorizat, plânge întruna și printre suspine face promisiunile care i se cer.

La un moment dat chiar, bărbatul deghizat în Moș Nicolae îl lovește cu putere peste șold pe copil cu bățul „nuielușă”, iar mama băiețelului nu pare deloc intrigată de acest lucru, ci din contră încurajează gestul, urmat de oferirea unor cadouri.

Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
Recomandări
Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
 

Potrivit Bistrițeanul.ro, se pare că videoclipul ar fi fost filmat cu telefonul într-o comună de pe Valea Bârgăului. Mai apoi, mama băiețelului ar fi trimis filmulețul tatălui copilului, care este stabilit în județul Constanța.

Acesta a vizualizat filmulețul și a alertat Direcția pentru Protecția Copilului din Constanța, care mai apoi a luat legătura cu colegii de la Bistrița-Năsăud.

Teodor Sângeorzan, din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că în acest moment se îndreaptă spre casa mamei, pentru a vedea ce s-a întâmplat. Potrivit acestuia, filmulețul în cauză va fi luat în calcul în anchetă, întreaga scenă fiind considerată un abuz.

„Am văzut și noi filmulețul. Se pare că tatăl locuiește în județul Constanța și la vizionarea filmului a sesizat Direcția pentru Protecția Copilului Constanța, care mai apoi a luat legătura cu noi. Tatăl ar fi trimis bani mamei pentru a-i face o bucurie copilului. Așa ceva nu se face nici măcar de Moș Nicolae. Copilul a fost abuzat și i s-au încălcat mai multe drepturi”, a declarat Teodor Sângeorzan, pentru Bistrițeanul.ro.

Citește și: VIDEO/Singura seară de iarnă de care oamenii străzii nu se tem: cina de Sfântul Nicolae. Se roagă și mănâncă

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
Close
Închide
  Close