MENIU CAUTĂ
07 Iun. 2012 15:17

Copilul cu plămânul negru de cancer

Distribuie

Nimeni n-o să înţeleagă de ce toate lucrurile astea trebuie să se întâmple. De ce copii precum Andrei Dumitru sunt aproape condamnaţi, încă de la începutul vieţii, la vecinătatea cu moartea. “Am rămas însărcinată fără să ştiu. Abia pe la două luni şi ceva mi-am dat seama. Dar după ce am aflat, mi-am dorit enorm acest copil, gândindu-mă că mă apropii de 30 de ani”, spune Luiza Dumitru, mama băieţelului. “Din iarna trecută, Andrei a început să nu se simtă bine. El e un copil supervesel, s-a ridicat în picioare şi a mers când nu împlinise un an şi a vorbit încă de la un an şi două luni. Dar, din iarnă, vedeam cum oboseşte foarte repede şi că nu mai are poftă de mâncare”, povesteşte femeia. Într-o seară, mângâindu-l pe spate, a simţit o gâlmă acolo unde degetele ei atingeau delicat spinarea copilului.

Lui i s-a spus doar că e răcit


Radiografiile au arătat că tot plămânul drept e ca o pată neagră. Analiza făcută cu tomograful a dat verdictul crunt: era o tumoare. Şi una malignă, după cum a indicat biopsia. L-am găsit pe băieţel la Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din Bucureşti. S-a bucurat cu zâmbet larg de păpuşă, dar şi de celelalte cadouri pe care i le-am dus împreună cu voluntarii BCR. În spital, Andrei a început şedinţele de chimioterapie. Abia după aceea, doctorii vor hotărî dacă e pregătit pentru o operaţie de îndepărtare a tumorii. ”Lui i-am spus că e răcit, dar că sigur îi va trece până va veni vremea să meargă la grădiniţă. Mereu întreabă când va începe grădiniţa”, mai adaugă mama, cu privirea omului care speră că viaţa va continua pentru Andrei în mod firesc. Aşa cum ar trebui să fie viaţa unui pui de om, de doar 3 ani.
Cine doreşte să-l ajute pe Andrei Dumitru poate dona bani pe numele lui, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

  • Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: [email protected].
  • Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected].
  • Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.
Comentarii