De Ana Hațeg,

Comentariul făcut de un înalt oficial nord coreean, potrivit căruia ”ce va conține cadoul de Crăciun depinde în întregime de Statele Unite”, este interpretat de unii ca un semn că Phenianul ar putea relua testarea de rachete.

În ultimele luni s-au purtat mai multe discuții între oficiali americani și nord coreeni. Într-o discuție Ri Thae Song, primul vice-ministru al Ministerului de Externe din Coreea de Nord delegat pentru relațiile cu SUA, i-a acuzat pe oficialii americani că „Dialogul susținut de SUA nu este, în esență, altceva decât un truc nechibzuit pentru a se folosi de DPRK în vederea influențării situației politice și a alegerilor din SUA”.

„Cadoul de Crăciun va depinde în întregime de SUA”, a adăugat Ri.

În 2017, Coreea de Nord s-a referit la prima sa lansare de teste a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) drept „un cadou” pentru SUA cu ocazia sărbătorii de 4 iulie.

Analiștii citați de CNN spun că depinde de Washington dacă următorul ”cadou” al Phenianului va fi similar.

Marți, media nord-coreene au difuzat miercuri fotografii enigmatice cu Kim Jong Un călărind un cal alb în zăpadă pe un munte sacru, o punere în scenă simbolică, potrivit experţilor, care se întrec în teorii pentru descifrarea semnificaţiei acestui gest, conform Hotnews. Liderul nord-coreean apare alături de soție și comandanți militari, în ipostaze rare.r

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente