Mergi direct la conținut »
Corespondență din Nădlac: 2.000 de români au intrat în țară azi-noapte pe 10 filtre de graniță, organizare bună, oamenii continuă să vină, disperați
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Corespondență din Nădlac: 2.000 de români au intrat în țară azi-noapte pe 10 filtre de graniță, organizare bună, oamenii continuă să vină, disperați

UPDATE: Miercuri, la ora 10:30, Ministerul Sănătății a comunicat că s-au adunat aproximativ 3.000 de români, în 800 de mașini, care au intrat în țară până în acest moment.

De Mircea Barbu,

De la ora 2.00 noaptea au început să curgă cele 500 de mașini. Până la răsăritul soarelui, au intrat în România aproximativ 2000 de români, în special din Italia și Franța. Autoritățile maghiare au extins tacit ora limită și oamenii continuă să treacă granița spre casă și la 7 dimineața.

Imagini demne de Exodul biblic au fost văzute azi noapte la granița de Vest a României. Sute de mașini, după estimarea poliției de frontieră, un număr de 500, au ajuns până dimineață în țară.

Autoritățile românești de la graniță au închis o parte din sensul de ieșit din țară, care poate fi parcurs de cetățenii unguri și care este mult mai puțin utilizat, ca să extindă intrarea în țară.

”Am pus la dispoziție 10 filtre de intrare în țară ca să fluidizăm traficul”, a declarat pentru Libertatea un polițist de frontieră.

La sosire, oamenii veniți în special din Italia și Franța, unde numărul de cazuri crește vertiginos, au fost înregistrați de echipe comune DSP-poliție și, apoi, conduși în județele lor pentru carantină sau izolare, în funcție de zonele de unde veneau.

Românii din diaspora au stat la coadă, de multe ori unii lângă alții, în fața containerelor unde erau înregistrați. Oboseala și neâncrederea i-au făcut, spun ei, să nu păstreze distanța socială recomandată de medici pentru a evita transmiterea virusului

Obosiți, speriați și, mulți dintre ei, nevenindu-le să le creadă că au ajuns în situația de a rămâne fără locuri de muncă într-o Europă care până acum a reprezentat pentru ei muncă, speranță și o viață nouă, oamenii vorbeau despre ”o soartă dată peste cap”.

Mulți clamau ”neâncrederea în autoritățile din Occident și de peste tot” căci ”nu ne vine să credem că un virus poate să dea peste cap un continent întreg”.

Vom reveni.


Close
Închide
  Close