MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Corina Creţu, dezlănţuită împotriva PSD: „Ţara merge într-o direcţie greşită!”

Distribuie

Comisarul european Corina Creţu, aflată pe locul doi pe lista Pro România pentru alegerile europarlamentare, s-a lansat, duminică, într-un atac dur la adresa PSD şi a guvernului, pentru campania antieuropeană pe care o are. Ea a acuzat Puterea că nu doreşte accesarea de fonduri europene şi că preşedinţia României, deşi una de succes, nu va reuşi să închidă bugetul UE, care prevede majorarea fondurilor pentru ţara noastră, în următorul exerciţiu financiar.

„Îmi pare rău că se minte cu neruşinare şi se spune că eu şi noi, la Comisia Europeană, blocăm aceste proiecte pe care nu le avem. Am aprobat tot ce s-a putut aproba, tot ce a fost depus de Guvenul României.(…) Avem nevoie de proiecte noi. În fiecare ţară, pentru fiecare euro din fonduri europene sunt programaţi 3 euro, noi, din contră, suntem invers, avem bani necheltuiţi şi nu avem proiecte pe care să le cheltuim. Am aprobat tot ce s-a putut aproba”, a spus Corina Creţu, arătând că ultimul proiect a fost centura Capitalei, dar că s-a semnat şi alocarea de fonduri pentru metroul Berceni Pipera.

În privinţa metroului din Drumul Taberei, Creţu a spus că Uniunea Europeană a dat banii încă din 2016. „Vedeţi în ce hal e. (…) Mai avem, în prezent, doar 4 proiecte de apă şi canalizare. Avem neoive de proiecte noi. (..) Avem bani necheltuiţi, se cheltuiesc pe proiecte mici, care nu au impact neapărat în viaţa de zi cu zi a oamenior”, a spus ea.

Corina Creţu a mai arătat că îşi doreşte va românii să se gândească foarte bine ce oameni aleg, la nivel local, pentru că administaţia este foarte importantă. D

„Din păcate, dezvoltarea României este blocată, din cauza administraţiei. Birocraţia, corupţia, responsabilităţile fragmentate dăunează grav investiţiilor publice”, a mai spus ea, precizând că rata de neabsorbţie a fondurilor europene este de 80% .

„Îmi vine să plâng când văd tineri care refuză să mai acceseze fonduri din cauza birocraţiei. Preşedinţia României are rezultate bune, dar exac ce e mai important, bugetul, nu se va încheia în timpul preşedinţiei României. Am avut trei trialoguri, urmează să vorbim cu următorul Parlament European şi cu preşedinţia finlandeză”, a mai spus Corina Creţu.

Comisarul european a mai afirmat că rămâne cu regretul că îşi încheie acest mandat, fără să se depună proiecte importante precum autostrada Unirii sau spitalele regionale.

„Rămân cu regretul că nu am avut posibilitatea, proiecte care cu adevărat ar lega Republica Moldova de România, de vestul european, care ar lega sudul şi nordul ţării, de aceea văzând tot acest dezastru, toate aceste posibilităţi şi şanse pierdute, ne-am dat cu toţii seama că acest partid (PSD – n.r.) este deturnat de către actuala conducere către interese de grup, un partid care nu mai are nicio legătură cu dorinţele şi aşteptările celor cu care am vorbit noi în campaniile electorale, nu mai e nimeni care să se preocupe de şcoli, de spitale, de soarta satelor româneşti”, a mai spus ea.

Corina Creţu a arătat, în final, că „ţara merge într-o direcţie greşită”.

Citeşte şi:Românii din muzeul Nobel. Patru biografii cu rădăcini în Transilvania și Moldova stau laolaltă cu nume imense ale istoriei planetare

Citește mai multe despre Corina Crețu pe Libertatea.

Comentarii