De Ana Hațeg,

Covid-19 atacă întâi plămânii, dar nu se limitează la ei, aflam, la începutul lunii, dintr-un studiu publicat de National Geographic. Intestinele, ficatul și rinichii pot avea și ele de suferit.

Noul studiu arată însă că noul coronavirus produce și leziuni cardiace. De aceea, rata mortalității la persoanele cu boli de inimă care iau Covid-19 este foarte ridicată.

În cadrul cercetării conduse de cardiologi pe pacienți cu Covid-19, s-au descoperit infecții și inflamații ale mușchiului cardiac chiar și la cei care nu sufereau de afecțiuni cardiovasculare înaintea contractării noului coronavirus.

Probabilitatea ca mușchiul inimii să fie afectat de noul coronavirus e foarte mare. Evident, asta crește riscul mortalității în cazul celor cu afecțiuni cardiace preexistente.

Dr. Mohammad Madjid, conducătorul studiului:

Un studiu anterior, condus de medicii chinezi pe 187 de pacienți internați într-un spital din Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei și epicentrul pandemiei de coronavirus – studiu luat în considerare și de dr Madjid în cercetarea sa -, arăta același lucru, dar fără a explica mecanismul prin care Covid-19 atacă inima: pacienții cu probleme cardiace prezintă un risc foarte crescut de deces.

Conform doctorilor din Wuhan, 70% dintre persoanele cu boli de inimă care au luat noul coronavirus au dezvoltat forme severe de Covid-19 și au decedat.

Dr. Mohammad Madjid a concluzionat că noul cornavirus exacerbează problemele cardiovasculare preexistente și îmbolnăvește de inimă oameni care, înainte de a lua Covid-19, erau perfect sănătoși.

Citeşte şi:

Un psihiatru român din Germania ne arată cum ne protejăm sănătatea mintală în timpul pandemiei

Priorităţi la o primărie din Ilfov în plină criză COVID-19: Felicitări de Paşte pentru locuitori. “Erau bune, că veneau şi alegerile”

Efectele pozitive nevăzute ale pandemiei. Cum s-a redus poluarea din Europa

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite