De Petre Dobrescu,

Cercetătorii chinezi sunt pur și simplu terifiați de viteza cu care noul virus se răspândește în spații închise, după ce au fost descoperite peste 500 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în închisori de pe teritoriul țării.

Nouă oficiali, membri ai Partidului Comunist, și 2 directori de penitenciare din trei provincii chineze au fost înlăturați din funcție de puterea de la Beijing, ca urmare a faptului că nu au luat măsuri pentru a împiedica îmbolnăvirea a atât mulți deținuți. Xie Weijun, șeful Departamentului de Justiție din Shandong, este una dintre persoanele destituite.

Cele mai multe îmbolnăviri, la închisoarea pentru femei din Wuhan

Cea mai afectată de îmbolnări e închisoarea pentru femei din Wuhan, orașul din provincia Hubei în care a izbucnit epidemia de coronaviroză; acolo au fost raportate 230 de îmbolnăviri.

Alte 41 de cazuri din totalul de îmbolnăviri din penitenciare s-au raportat la închisoarea Hanjin din Shayang, tot în provincia Hubei.

34 de cazuri au fost raportate în penitenciarul Shilifeng din estul provinciei Zhejiang.

Șapte gardieni și 200 de deținuți au fost depistați cu coronavirus la teste și în închisoarea Rencheng, din estul provinciei Shandong.

Wu Lei, directorul administrativ al penitenciarului din Shandong, a declarat că bilanțul îmbolnăvirilor înregistrate în spatele gratiilor “arată că planul de prevenție nu funcționează, iar măsurile luate de autorități nu sunt eficiente”.

Citeşte şi:

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. S-a mutat în Germania să-și trateze mama bolnavă

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea

Maxi Nica (El Rumañol) a cântat la Românii au talent. Mesajul lui de emigrant a adus lacrimi în ochii asistenței

Motoarele Dacia, subiect de scandal politic în Franța! Consumatorii acuză că sunt protejați constructorii de mașini în detrimentul siguranței fizice a clienților!

”Mă voi gândi cu recunoștință la aceste doamne curajoase”, a spus alpinistul Horia Colibășanu, după vizionarea Colectiv de la Timișoara

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres