De Ciprian Iana,

UPDATE 17.10: Coronavirusul depistat în China a făcut 17 morți în orașul Wuhan, potrivit ultimului bilanț anunțat miercuri de guvernatorul provinciei Hubei, notează The New York Times.

Oficialii au raportat și cel puțin 470 de cazuri de îmbolnăvire.

Autoritățile au anunțat că vor impune restricții de călătorie din orașul cu 11 milioane de locuitori.


Autoritățile chineze au raportat, miercuri, că noul virus a ucis nouă persoane, cu trei mai multe față de precedentul bilanț, toate din Wuhan, sfătuind totodată oamenii să nu călătoreasă spre orașul care numără 11 milioane de locuitori.

”Nu mergeți la Wuhan. Iar pe cei din Wuhan îi rugăm să nu părăsească orașul”, a declarat vicepremierul Comisiei Naționale pentru Sănătate, Li Bin, citat de BBC.

Aceste declarații de restricție totală a călătoriilor din/spre Wuhan vin pe fondul apropierii Anului Nou (25 ianuarie), când sute de milioane de chinezi sunt așteptați să plece în vacanță.

Li a mai precizat și faptul că există dovezi că boala a fost „transmisă în principal prin tractul respirator”. Însă, până în prezent, China încă nu a reușit să confirme sursa exactă a virusului.

Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
Recomandări
Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
 

”Deși calea de transmitere a virusului este încă de înțeles pe deplin, există posibilitatea unei mutații a virusului și riscul extinderii ulterioare a epidemiei”, a mai spus Li.

Ministerul Afacerilor Externe din Românian a transmis o avertizare de călătorie pentru cetățenii care vor să meargă în China.

Conform comunicatului MAE, ”cetățenilor români li se recomandă, temporar, evitarea deplasărilor în provincia Hubei. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beijing”.

De asemenea, MAE avertizează că ”răspândirea coronavirusului ar putea fi amplificată de faptul că în perioada 22 ianuarie – 1 februarie 2020 se desfășoară festivitățile Anului Nou chinezesc, perioadă intensă în ce privește călătoriile interne în R.P. Chineză”. 

Coronavirusul din China, cunoscut și sub denumirea de 2019-nCoV, reprezintă o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost identificată anterior la om. Semnele de infecție includ simptome respiratorii, febră, tuse, dificultăți de respirație și dificultăți de respirație.

Citeşte şi:

Simona Halep este în turul III la Australian Open! Reacția româncei: „A fost puțin periculos”

Elevi evacuați de urgență de la Școala 133 din București. 18 copii au ajuns la spital după ce au inhalat un gaz toxic. Cursurile au fost suspendate până luni

Bebino a fost dus pe targă, în pijamale cu ursuleți panda, în fața judecătorilor

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare